Bra rutet Morgan

Riksdagen har debatterat hur Sverige ska hålla sig till det nya förslaget till EU:s konstitution. Och i samband med detta sade socialdemokraternas Morgan Johansson sanningen om EU:s demokratiunderskott och EU-domstolen. Han sade precis samma sak som jag sagt flera gånger. Här sitter oavsättliga domare i ett annat land och sätter sig över demokratiskt beslutade lagar i självständiga stater. Systemet med jurister som utan något politiskt ansvar kan sätta sig över folkvaldas lagar är helt tokigt. Och något som är helt orimligt för svenska förhållanden. Naturligtvis är detta något som vi inte kan acceptera. Debatten handlade annars främst om det faktum att hela förhandlingsproceduren skett bakom stängda dörrar utan någon som helst offentlighet. Inte ens Riksdagen hade full information om vad författningen innehöll, men besluta om den skulle man göra. Det politiska underskottet är skrämmande.

För övrigt kan vi notera att de båda polska bröderna Jaroslav och Lech Kaczynskis just nu sätter stopp för förslaget. Dom accepterar inte röstfördelningen, utan tycker att det tyska inflytandet är för stort. Och dom tycker att röstfördelningen, trots att den redan beslutats enhälligt, ska omförhandlas. Att de båda bröderna (premiärminister respektive president) ofta uppför sig som två pajasar förhindrar inte att jag för en gångs skull hoppas dom fortsätter att bråka. Tyvärr lär vi inte komma till det självklara, nämligen att ett färdigt förslag läggs fram inför folken inom EU för en folkomröstning. Ty detta är politikerna, inklusive de svenska, alldeles för rädda för. Risken är ju stor att vi inte lyder. KRÄV FOLKOMRÖSTNING OM EU:S NYA FÖRFATTNING! Det är väl självklart att en grundlagsändring (som det ju handlar om) underställs folket. Frågan debatteras ju inte ens eftersom makteliten är livrädda för en folklig debatt.

Sedan ser jag att Sven Otto Littorin gått på en riktig mina. Den Masters han satt upp i sin CV är lite skum. Den stackars Sven Otto har helt enkelt blivit lurad. Det postorderuniversitet som han skickat in sin uppsats till, Fairfax University Institute – numera i skatteparadiset på Caymanöarna men tidigare i Louisiana, är milt sagt inte helt seriöst. Nu tror jag inte att den gode Sven Otto har blivit lurad av något av alla de Spam-brev man får om att köpa diplom och examen utan har istället blivit lurad att tro att han faktiskt gjorde rätt. Men att så självsäkert hävda att han kommer att fortsätta ”skryta” med sin Masters trots att det nu avslöjats att det ”Universitet” som han hänvisar till inte har rätt att utfärda några betyg tror jag kommer att straffa sig. Han gör misstaget att inte kapitulera direkt. krypa till korset och be om ursäkt. Nu tror jag faktiskt att drevet kommer att fortsätta tills Fredrik ger order. Vi andra som inte ger så mycket för Högeralliansen kan lugnt sitta bredvid och skratta.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Bra rutet Morgan

  1. uno

    Hörde rytet. Håller med dig. Oväntad kurage, men helt rätt. Enda politiker som våga höja röste mot EU på låååång tid. men vad gjorde han med barnen som apatiserade!!!!!

  2. uno

    Och – ett tips till en som skrivit länge känns liter blygsamt – skriv med avdelningar. Kompakta texter på webben blir lätt olästa… Små mellanrum här och där, typ. Lufta läsaren! Ha det godt, som dansken siger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s