Sven Otto gav upp – nästan

Efter allmän kritik (och order från Fredrik?) har Sven Otto Littorin nu tydligen plockat bort uppgiften om sin ”Masters” från sin officiella CV på regeringens hemsida. Och det var ju ett vettigt beslut. Fast jag blir lite orolig när han förklarar det med att han vill diskutera väsentligheter, och inte detta. Det tyder på att han inte insett vad det handlar om. Han kan tydligen inte erkänna att han blivit lurad, och att det faktiskt är viktigt att man inte kan påsta vad som helst. Bluffexamina har börjat bli ett stort problem, och då måste en ansvarig minister faktiskt föregå med gott exempel. Han har ingen godkänd Masters, så är det bara. Erkänn det Sven Otto Littorin!

Det börjar visst bli lite oro i EU-leden inför EU-toppmötet i helgen. Det är meningen att förslaget till texten till den nya konstitutionen ska fastställas. Men det är stora motsättningar, och risken (nåja, risk och risk) är stor för att man inte lyckas komma överens. Och gör man inte det är oron stor för att detta tolkas som ett stort steg tillbaka. Och skulle man mot förmodan bli överens är det ett par länder som lovat hålla folkomröstningar (bland annat Storbritannien). Och flera Nej i folkomröstningar vill man inte ha. Det är tveksamt om Frankrike och Nederländerna (som ju fick Nej i sina folkomröstningar) vågar hålla några nya. Folket i Frankrike och Holland som röstade fel första gången får nog inte en andra chans. Makteliten vågar nog inget annat (precis som i Sverige) än att förvägra folket chansen till debatt och inflytande. Kräv en folkomröstning!

En förundersökning har inletts mot Carl Bildt och hans blogg. Anledningen är tydligen grova rasistiska kommentarer som lagts ut av besökande, och som efter flera månader fortfarande inte städats undan. Kanske skulle den gode Calle lägga mer tid på att läsa kommentarerna (och städa) och mindre tid på att skriva egna plattityder.

Statens Strålskyddsintitut är mycket kritiska till hur Forsmarks kärnkraftverk sköter förvaringen av radioaktivt avfall. Man har därför satt stopp för alla nya transporter av avfall dit från de andra kärnkraftverken. När man nu planerar slutförvaringen av det högaktiva avfallet är det av vikt att man åtminstone kan sköta förvaringen av det låg- och medelaktiva avfallet ordentligt. Det hela är ännu ett exempel på att den svenska kärnkraftsindustrin inte tar säkerhetsfrågorna på allvar. Det är dags att avsluta kärnkraftsepoken. Gång på gång ser vi att det begås fel och misstag, och det här är en verksamhet där det inte får begås några misstag. Sätt fart med avvecklingen!

Jag såg att vår länsdirektör har humor. I ett brev till personalen (utlagt på nätet i går) skriver hon bland annat om god framtidstro bland personal och chefer. Framtidstro bland Försäkringskassans personal? Hahaha, den var rolig den! Den har aldrig varit sämre än nu. Snarare är det så att vi kan förvänta oss en flykt av personal så fort man hittar andra jobb.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s