EU-konstitutionsöverenskommelse

Sverige ut ur EU

Så lyckade dom tydligen trots allt komma överens. Angela Merkels strategi att låsa in hela gubbgänget och hota med att inte släppa ut dom förrän dom hade skrivit på lyckades. Det blir ingen utrikesminister, men ändå en utrikesminister. Det blir en ny regel om fördelningen av röster, men först om många år. Det vill säga den traditionella metoden för kompromisser. Vi ändrar, men inte nu. Vi inför, men byter namn. Vi säger inte, men antyder. Och så vidare, och så vidare. Och jag antyder inte att detta skulle vara fel alltid, ibland måste man kompromissa, och då är detta en utväg. Nu gäller det bara att lotsa det igenom i alla medlemsländerna också. Och då gäller det att inte låta det folkliga inflytandet bli för stort. För guds skull inga folkomröstningar. Blir det folkliga inflytandet för stort är risken stor att det blir Nej någonstans, och då är man tillbaka till ruta ett igen. Dels finns det ju alltid risken att det europeiska folket inte vill ha den här konstitutionen, och dels finns det ju alltid en risk för att en allmän EU-kritik resulterar i ett Nej i den specifika frågan. Nu gäller alltså strategin att smyga igenom godkännanden i de olika parlamenten utan folklig debatt.

Enligt de första rapporterna verkar Midsommarfirandet ha präglats av sedvanligt fylleri. Vad är det som gör att svensken (och många andra också) tror att man har roligare ju fullare man är. Allra roligast har man om man måste fråga dagen efter om man hade roligt, för man minns inte själv. Var kommer denna spritångehyllning från? Vad är det som gör att just spritdrogen är så allmänt accepterad medan övriga droger trots allt fördöms av de flesta? För övrigt regnade tydligen en hel del av firandet bort. Här i Skåne regnade det hela dagen, men det klarnade upp till kvällen. Fast å andra sidan, vad är en Midsommar utan regn?

För övrigt ser jag en notis i en artikel som berättar att när Hamas började växa fram i de palestinska områdena fick man hemligt stöd från bland annat den israeliska säkerhetstjänsten Mossad. Syftet från Israel var att försvaga Fatah. Och så gick det som det gick! Israels politik har hela tiden gått ut på att splittra det palestinska folket, och syftet med detta har varit att förhindra en palestinsk stat vid sidan om den judiska staten Israel. Man har hela tiden letat efter (och skapat) argument för fortsatt ockupation. Och i stort sett hela västvärlden har jamsat med.

Linda Rosing ska ställa upp i Eurovisionsschlagern! Ja, lyckligtvis inte för Sverige utan för något annat än så länge hemligt land. Undrar om hon ska ha kläder på?

När jag tittar på TV-tablån för dagen ser jag att TV400 sänder Jerry Springer under hela dagen. Kalkonkanalen förstärker därmed sin plats som Sveriges främsta töntkanal. Jag trodde att Aftonbladets TV7 hade börjat knappa in, men dom har inte en chans. TV400 vinner på knock-out. Jerry Springer – kalkon-TV i kubik!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s