EU ligger risigt till

Om det hade hållits en folkomröstning om avskaffande av den svenska kronan (och införande av Euro i Sverige) hade 54% röstat Nej mot 33% som skulle röstat Ja. Detta är en ökning av motståndet och en minskning av stödet sedan förra mätningen som gjordes för ett halvår sedan.

Enligt en annan opinionsundersökning anser 56% av svenska folket att vi bör hålla en folkomröstning om EU:s nya konstitution. 35% stöder det politiska etablissemanget som ju helst vill gömma undan frågan i Riksdagen.

Enligt ännu en annan undersökning som gjorts av ett annat opinionsinstitut så anser 68% att vi ska hålla folkomröstning om ett nytt EU-fördrag ger mer makt till EU. Den intressanta frågan är vem som ska bedöma om EU får mer makt?

Samma undersökning visade också att 78% hade röstat nej till ett nytt EU-fördrag som ger ökad makt åt EU. Bara 4% hade röstat ja till att ge ökad makt åt EU. Istället visar undersökningen att 59% av svenskarna anser att EU ska ha mindre makt,

Alla dessa undersökningar visar med mycket stor tydlighet hur maktens herrar (och några damer) går i total otakt med sina väljare när det gäller EU-frågor. Och när Makten går i otakt med väljarna är det av stor vikt att man verkligen frågar väljarna innan man fattar beslut. Allt annat är förödande för demokratin. Folkomrösta om EU:s nya konstitution!

Ett par lätt intelligensbefriade professorer (till all lycka inte i Sverige) anser att den bästa lösningen på problemet med att kvinnor har lägre inkomster än män är att låta kvinnor betala lägre skatt än män. Gudrun Schyman har tydligen visat visst intresse för dårfinkarna (ja dom är snarare dårstrutsar så dåraktiga som dom är). Fast om man justerar tankarna lite så ligger det lite i teorierna. Man kan ju säga att de som tjänar mindre ska betala lägre skatter och de som tjänar mer ska betala högre skatter. Vi ökar helt enkelt progressiviteten i skatterna (= höjd marginalskatt). DÅ är det faktiskt en ganska tilltalande idé.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s