Kan man lita på SACO

SACO:s Gunnar Wetterberg har gjort ett utspel där han vill ha mer raka rör från arbetsgivaren och till sjukförsäkringen. Han tycker att istället för dagens system med en skattefinansierad sjukförsäkring så vill han att arbetsgivaren betalar avgifter till en avtalsförsäkring. Går frånvaron upp ökar avgiften och tvärtom. Antagligen vill han också ha lägre avgifter då för de som har låga kostnader och höga avgifter för de med stort uttag. Förenklat att SACO:s högavlönade medlemmar som jobbar i en bättre arbetsmiljö får sänkta avgifter och de som har lägre löner och jobbar i en sämre arbetsmiljö får högre avgifter. Tankarna på raka rör är inte nya, men kommer dom från SACO och Gunnar Wetterberg gäller det att vara misstänksam.

Ett jordskalv i Japan sätter än en gång pekfingret på kärnkraftens problem. Väldens största kärnkraftsanläggning fanns i området som drabbades av jordbävningen. Snabbt rapporterades det om att brand synts från anläggningen. Snabbt var man från kärnkraftsbolaget ute och rapporterade att det var ingen fara. Aggregaten hade stoppats och branden var ofarlig. Inga utsläpp hade gjorts. Lite senare rapporterades det att utsläpp av radioaktivt vatten hade skett i havet. Snabbt var man ute från bolaget igen, och meddelade att utsläppen var små och ofarliga. Med tanke på kärnkraftsbolagens kända förmåga att hålla tyst med negativ information kan vi förvänta att fortsättning följer.

Från USA rapporteras att 16 saudier släppts från Guantánamo. Dom har suttit inspärrade i 5 år utan att ha anklagats för något brott, och nu släpps dom utan någon ursäkt. Är det någon som är förvånad över att al-Qaida har stort stöd?

Flera av SVT:s mer kända programledare har fått bättre betalt på TV4 och bestämt sig för att flytta. Lyckligtvis är det inte de seriösa namnen utan töntiga smilfinkar som Peter Jihde och Ernst Kirchsteiger. Båda tillhör dessa som jag stänger av TV:n när dom dyker upp. Mer pengar till programmen och bättre program kan alltså förväntas av SVT medan vi kan vänta att Peter och Ernst dyker upp som en gubben i lådan i olika TV4-kanaler och smilar i en massa olika sorters programutfyllnader mellan reklamen. Har man fått betala dyrt gäller det att suga ut så mycket som möjligt av karamellen.

För övrigt är jag inne på sista veckan innan fyra veckors semester. Någon som vill byta?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s