Inkonsekvent högeralliansregering

Enligt rykten är Ford tvungna att sälja Volvo personvagnar för att få in pengar. Och omedelbart börjar naturligtvis spekulationerna dra igång. Någon asiatisk (kinesisk?) bilfabrikör tillhör väl lågoddsarna. Men Högeralliansens Handelsminister Sten Tolgfors går snabbt ut och framför att regeringen hoppas på en ”långsiktig svensk ägare”. Om det är Investor eller Volvo lastvagnar framgick inte. För det kan väl inte vara Staten? Dom säljer ju ut sina företag. Och dom före detta statliga företagen har man ingen förhoppning om en ”långsiktig svensk ägare” till. Men det är klart, det är skillnad på Volvo och Telia, Vin & Sprit osv. De före detta statliga företagen kan gärna ägas av någon internationell kortsiktig spekulant. Bara inte Volvo ägs av någon sådan? Eller pratar han bara i nattmössan för att det ska låta fint.

Skanneloppetuppladdning 2007: Som det tyvärr ofta blir så var uppehållet mellan rundorna lite för långt igen. Men i går på kvällen var det dags för en ny sexkilometersrunda. Det kändes förvånansvärt tungt i början, men det lättade lite när det var dags att ta sig hem igen. Om det tunga berodde på dagens värme eller att musiken i MP3-spelaren gick för lugnt vet jag inte. Tiden 30.30 får väl därför trots omständigheterna anses vara godkänd.

Från Japan fortsätter det att avslöjas hur kärnkraftsbolaget undanhållit och även direkt ljugit om vad som hänt. Först var det inga utsläpp alls, sedan var det bara någon ofarlig liter radioaktivt vatten som läckt. Senaste uppgiften hävdar att det rörde sig om tusentals liter radioaktivt vatten som läckt ut. Det har också avslöjats att kärnkraftverket inte var byggt för att klara ett jordskalv av den styrka som inträffade. Det kunde alltså fått mycket svårare konsekvenser än vad det nu blev. Det inträffade skalvet var dubbelt så kraftigt som verket var dimensionerat för.

Sverige ut ur EU

Och så är det dags igen för EU att lägga sig i svensk alkoholpolitik. Nu senast är det EU-domstolens generaladvokat som hävdar att de svenska skatterna på öl och vin missgynnar utländska vinproducenter eftersom skatterna är så konstruerade att skatten på vin är något högre än på öl. Naturligtvis dyker ölbranschen upp och säger att man då får sänka skatten på vin. Varför inte höja den på öl?

Det sägs att gårdagen var väldigt åskig. Men det var inget vi märkte av i Nordvästskåne. Jag varken hörde eller såg några tecken på åska. Inget regn heller. Men dom sade att det hade kommit ett par droppar under förmiddagen. Men det var inte ens så mycket att marken blev fuktig.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s