Sänk lönerna med hjälp av moderaterna

Migrationsminister Tobias Billström föreslår att reglerna för arbetskraftsinvandring ska liberaliseras. Och egentligen är ju detta sympatiskt. Redan i dag är det möjligt med arbetskraftsinvandring. Om facket är med på att det råder brist på arbetskraft inom området är det möjligt. Den ändring som Tobias Billström vill införa är att det är arbetsgivaren ensam som ska bestämma om det behöver importeras arbetskraft eller inte. Det vill säga om det inte går att få tag på arbetskraft inom yrkesområdet är det fritt fram, och detta är väl helt OK. Men arbetsgivaren får också rätt att importera arbetskraft om han anser att lönerna inom yrkesområdet är för höga och han kan låta anställa någon utomlands som är villig att flytta hit och jobba billigare. Och det är nu problemen med Tobias förslag uppkommer. Det är arbetsgivaren helt ensam som bestämmer. Fack, arbetsförmedling, samhället osv har inget att säga till om. Och det är naturligtvis det som är tanken bakom moderaternas förslag – att införa ett system som kan pressa ner lönerna och ge arbetsgivarna större makt på arbetstagarnas bekostnad.

Fast moderaterna är inte alltid lika intresserade av att få människor att flytta till Sverige. De båda verkliga moderatfästena, Vellinge och Täby, tillhör de stora motståndarna till att ta emot flyktingar. Göran Holms Vellinge har tagit över symbolposten från Sjöbo som invandringsmotståndets stora utpost. Så den moderata vänligheten mot människor från andra håll handlar inte om någon humanism, den handlar om ren och skär snikenhet. Kan vi tjäna pengar på dom – Välkomna. Kan vi inte tjäna pengar på dem – Håll er väck. Men det är så det är med moderater. Snikenheten främst!

Bland de goda nyheterna kan vi lägga att Ryanair ska lägga ner alla flygningar från Sturup. En praktiskt konsekvens av det hela blir ju lite mindre utsläpp. Bra gjord Ryanair! Kan det vara så att Sturip inte ville subventionera flyget tillräckligt mycket?

Från Japan rapporteras att nya utsläpp från det jordbävningsskadade kärnkraftverket på Honshu har avslöjats. Och från Tyskland rapporteras att Vattenfall sparkat sin Tysklandschef. Fast alla utsläppen är ju helt ofarliga…..

Sedan orkar jag inte mer för dagen. Jag var utlånad till att bemanna Försäkringskassans kundmottagning i Helsingborg i dag. Och det har varit full rulle hela dagen. Främst eftersom Helsingborgs Hem och flera privata hyrevärdar tydligen i en gemensam aktion höjt hyrorna. Det var en strid ström av pensionärer som ville ha sina bostadstillägg höjda. Jag var först på arbetsplatsen när jag kom på morgonen (det har aldrig hänt förr i Helsingborg). Och när jag äntligen kunde gå hem var Johan och jag sist!

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Sänk lönerna med hjälp av moderaterna

  1. Men vet du Sven. Hur kommer det sig att vissa kommuner väljer att inte ta emot flyktingar? Borde man inte ta reda på det först innan man dömer ut dem?Läs gärna mitt senaste inlägg om invandring under rubriken ”invandrardebatten” på min blogg.

  2. inte bara jag som tycker så då..:)

  3. Moderaterna är det bästa som finns ….Tholahopp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s