Regnkläder på eller inte

Dagens väderlek är ett bekymmer. När man går ut vet man inte hur man ska klä sig. Regnar det just då är det inget problem, det är bara att plocka på regnkläder. Men om det inte regnar just när man ska gå ut, vad tar man då på sig. Tar man inte på sig regnkläder kan man vara övertygad om att regnet kommer inom några minuter och man är dyngsur av regnet när man kommer hem. Tar man på sig regnkläderna för säkerhets skull kan man vara övertygad om att det just då inte kommer någon regnskur utan istället klarnar det upp och solen börjar skina. Det innebär att man likt förbaskat är dyngsur när man kommer hem. Av svett inifrån! Jag börjar faktiskt så smått att tröttna på det dagliga regnandet. Och kom inte med förslaget paraply. Den enda meningen med paraply är att glömma det någonstans.

Vet ni hur stor plats 207 miljoner dollar i sedlar tar? Hur som helst var det vad man hittade hemma hos Zhenli Ye Gon i Mexico City sedan polisen gripit honom för narkotikasmuggling. Av bilden att döma krävs det nog minst ett tvåbilars garage för att hysa alla miljonerna. Zhenli Ye Gon verkar inte lita på bankerna….. Han får ju hyra en extra långtradare bara för att flytta alla sedlarna när han flyttade till en större lyxvilla. Det påminde lite om Joakim von Ankas bankvalv.

Dagens rapport från dop… f’låt cykelloppet Tour de France berättade i går om en ny cyklist som diskvalificerats för dopning, Cristian Moreni. Och i dag offentliggjordes tydligen att dansken Michael Rasmussen som ledde hela loppet har fått sparken från sitt stall sedan han än en gång avslöjats med att ljuga om sina förehavanden. Jag kan inte förstå varför rapporteringen fortfarande sker på sportsidorna? Jag vill påminna om att det bara är några år sedan som cyklisterna i Tour de France strejkade i protest. Inte mot dopningen – utan mot dopningskontrollerna. Hela sporten (om vi nu ska använda det ordet) är korrupt!

Om jag säger amerikan, vad tänker ni då på? Min första tanke är en tjock fet snubbe som sitter och äter en riktigt stor hamburgare, och dricker en Coca Cola light till för att döva samvetet. Nu har det gjorts en stor jämförande undersökning i USA som visar att den som dricker en läsk om dagen löper en mycket stor risk för att utveckla övervikt. Den som väljer en lightläsk löper lika stor risk att utveckla övervikt. Hela lightmarknaden är alltså en stor bluff. Bara för att man tar bort det naturliga sockret och ersätter detta med ett antal sötande kemikalier så blir inte produkten nyttigare. Kanske snarare tvärtom. Bojkotta lightprodukterna – dom är en ren bluff!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s