Äntligen ett steg mot fred i Irak

Äntligen har det tagits ett steg mot en fredligare utveckling i Irak. Det irakiska fotbollslandslagets seger med 1-0 mot Saudiarabien i finalen i Asia Cup firades av irakier i hela världen. Det irakiska laget bestod av allt från sunnimuslimer via shiamuslimer och kurder till kristna. Och i stort sett alla irakier gladdes åt segern. Fotbollslagets överraskande seger betydde mer för en positiv utveckling än vad alla gevär, kanoner, stridsvagnar och bombflyg som sätts in av USA och dess allierade vasaller gör. Kan vi hoppas att att det blir en vändpunkt, samtidigt som allt fler av USA:s allierade drar hem sina trupper. Tyvärr firade man för livligt i Bagdad. 7 personer uppskattas ha skjutits ihjäl när man sköt i luften i ren glädje. Lägg undan vapnen!

En annan sportnyhet jag missade att få med i går var det faktum att Anders Gärderuds svenska rekord på 3000 meter hinder bara blev 31 år gammalt. Mustafa ”Musse” Mohamed satte ett nytt svenskt rekord på distansen i dagarna. Låt oss alla enas och ansluta oss till Anders egna gratulationer till Musse. Bra gjort! Bara att hoppas att framgångarna fortsätter. 3000 meter hinder är en av mina favoritgrenar att titta på.

Jag har passat på att göra en semesterresa till utlandet under dagen. Jag har alltså varit i København bland annat. Men även söderut regnade det så vistelsen blev inte så lång. Hur som helst har jag passat på att läsa lite danska tidningar och ser bland annat att det engelska Tabooboo-konceptet lanserats i Danmark. Undrar ni vad det går ut på? Jo, att sätta upp automater på diskotek och hotell där gästerna kan köpa rosa sexleksaker. Rosa dildos efterfrågas tydligen starkt av kvinnliga gäster i åldern 20-40 år. Hrm, tro’t den som vill!

Jag ser att den israeliska elitstyrkan Golani-brigaden höll på att förlora en soldat när man var på uppdrag inne i Gaza. Har inte Israel förresten lämnat Gaza? Hur som helst saknades en soldat när man hade återvänt hem till Israel. Så det var inget annat att göra än att återvända in på grannlandets territorium där man hittade soldaten 700 meter in på fel sida om gränsen – sovande. Efter att ha väckt honom kunde man återvända dit där man hör hemma. Vad kan vi nu lära oss av detta? Ja, inte vet jag. Möjligen att man ska hålla sig hemma!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Äntligen ett steg mot fred i Irak

  1. Hmm det återstår ju att se om det kan bli så,men ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s