Statlig centraliseringsiver

Enligt beräkningar som gjorts av ST försvann under tiden 1993-2005 cirka 2.300 statliga jobb i de Norrländska inlandskommunerna. Under samma tid tillkom det i Stockholm cirka 6.700 nya statliga arbetstillfällen. Och sedan dess har denna utveckling accelererat ytterligare. I dag är det ”Centralisera – mera” som gäller. Det är inte bara Försäkringskassan där jag själv är berörd som tror att stora centraliserade arbetsplatser i större städer är effektivare än att anställa en massa bonnlurkar på lanned. Dessutom är antagligen utbildningsnivån högre i städerna än ute i de mindre orterna. Och det är bara högutbildade som är intressanta för Försäkringskassan (fast ska ni lyckas behålla dom får ni allt höja lönerna). Vi som skaffat erfarenhet av socialförsäkringen genom att jobba med den i kanske 30 är är inte värda något. Vår generaldirektör Curt Malmborg sitter till och med och säger detta i TV. I ett inslag i Aktuellt i går där han fick frågan om man inte var oroliga för att tappa kompetens när man nu flyttar de flesta arbetstillfällena till nya arbetsplatser svarar han ordagrant: – ”Och jag är naturligtvis oehört angelägen om att behålla den personal vi har fått den senaste tiden och som har högskoleutbildning och är jätteduktiga”. Inte med ett ord nämns de som har arbetserfarenhet av socialförsäkringen och jobbat i många år. Tack Curt, nu behöver jag inte längre känna dåligt samvete för att jag slutar på Försäkringskassan.

I dag kom tydligen ett klargörande från finansminister Anders Borg när det gäller förslaget om ändringar av fastighetsskatten. Det är regeringens förslag som gäller! Att samtliga remissinstanser sågar förslaget jäms med fotknölarna har ingen betydelse. Fredrik (Reinfeldt) har lovat Göran (Hägglund) så då är det bara för Anders (Borg) att lyda.

En polsk byggjobbare som jobbade för ett bemanningsföretag på uppdrag av NCC med att bygga Citytunneln i Malmö fick sparken sedan han varit i kontakt med facket. Man kan ju naturligtvis inte ha fackligt ansluten personal. Och de som tycker så har ju vädrat morgonluft nu när Centern jobbar hårt med att ”fucka facket”. Enligt det Mauderniserade Centern ska facket inte få ställa krav på företag som inte har fackligt ansluten personal. Vilket ju gör att det bara är för företaget att sparka de som vill ha kontakt med facket, så slipper man facket helt. Undrar om man från centerns sida i dag också tycker att lantbrukarna borde klara sig utan LRF? Och att arbetsgivarna borde lägga ner Svenskt Näringsliv. Fast det är klart, då blir ju Urban Bäckström arbetslös.

Ett stående problem i Helsingborg med omnejd är buskörning av vad vi väl får kalla motorintresserad ungdom. Man kör i kapp och bränner däck. Polisen försöker stoppa, men ofta utvecklas det till en katt och råtta lek. Ungdomarna skyller sina lagbrott på att det ju inte finns någonstans att köra legalt. I helgen arrangerades dels Bjuvs Burnouten och dels Vallåkra-träffen. En chans att visa upp sig helt legalt. Vad hände när chansen fanns att visa att man menar allvar. Jo, buskörningen i Helsingborg blev efter arrangemangen värre än vanligt. Ni hade chansen att visa er goda vilja, men den chansen sket ni i. Ta körkortet och skrota bilen!

I går stoppades ena aggregatet i Ringhals efter rökutveckling. Fast det är ingen fara….

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s