Rofferiexperterna inom näringslivet

Options- och aktieprogrammen till cheferna i börsbolagen fortsätter att öka ordentligt. På bara några år beräknas beloppen ha fördubblats. I år uppskattas beloppen som cheferna ska ha förutom sin lön för att sköta sitt jobb uppgå till totalt omkring 100 miljarder kronor (det är 11 nollor i det beloppet). Volovochefen ska ha 30 miljoner, SEB-chefen 80 miljoner osv. De som fattar dom här besluten (och som plockar ut alla miljarderna) är samma personer som upprepar som ett heligt mantra att vi inte har råd med högre löneökningar än 2-3% om året. Jag kan inte fatta att dom har mage att visa sig offentligt? Kanske är det så att dom måste ha alla dessa miljarder som kompensation för att dom ska våga just det. Snikenheten är en skam! Och egentligen är det en stor skandal att dessa gubbar (för det är det oftast) som redan har en mycket hög lön för att dom anses mycket kvalificerade och göra ett bra jobb, dessutom ska ha en massa miljoner extra för att göra detta bra jobb som dom redan är välbetalda för att göra. Det är verkligen förunderligt att dom inte skäms. Antagligen går dom bara och småskrattar hela vägen till banken.

Ett av Högeralliansens mest uppenbara systemskifte är avskaffandet av det traditionella remissförfarandet. Jag har flera gånger konstaterat att en helt enig remisskår sågat Högeralliansens förslag till förändringar av fastighetsbeskattningen jäms med fotknölarna. Men trots detta kommer man att stå fast vid sitt ursprungliga förslag. Det har nu också visat sig att man från Högeralliansen kommer att kraftigt lägga om den svenska biståndspolitiken. En förändring som kommer att ske helt utan att man överlägger med alla de biståndsorganisationer som är inblandade. Till och med f.d. KD-ledaren (och biståndsministern) Alf Svensson är mycket kritisk. Vad det handlar om är att remissförfarandet ersatts av partiledaröverläggningar. När man äntligen lyckats komma överens mellan de fyra partiledaren är det inte längre möjligt att göra korrigeringar. Det har varit tillräckligt jobbigt att komma överens mellan de fyra.

En svensk minröjare i Libanon har skadats i samband med röjning av de över miljonen klusterbomber som Israel lämnar kvar i Libanon. En annan minröjare dödades. Jag tar för givet att räkningen för vården skickas till Tel Aviv!

Skanneloppetuppladdning 2007: Det blev en runda i går på kvällen trots lätt duggregn. Väder och andra omständigheter gjorde att jag valde den korta sexkilometersrundan och det kändes faktiskt riktigt skönt att springa. Och jag kunde sträcka ut ordentligt när det inte gick uppför. Tiden 29:20 får därför anses godkänd. Även om det faktiskt kändes som om det gick ännu fortare.

Lars Vilks är en pajas som tillåts göra både det ena och det andra under förevändning att han skulle vara konstnär. Mest känd har han väl blivit för att ha släpat ut en massa bråte och betong på naturskyddat område på Kullaberg. Och under förevändning att det är ett konstverk ansett sig ha rätt att ställa sig över lagarna. Nu har det varit lite tyst en tid så han behövde ny publicitet. Då gjorde han en förolämpande rondellhund föreställande Mohammed eftersom han visste att detta skulle ge eko. Och för att bättra på detta har han nu också på sin hemsida publicerat en antisemitisk karikatyr. Allt under förevändning att han som konstnär har rätt att göra som han vill. Vad han inte har fattat är att rättigheter är intimt förknippade med ansvar. Min dröm är att åka hem till Lars Vilks, riva hans hus och asfaltera hans trädgård och sedan hävda att det har jag rätt till för det är ett konstverk jag har skapat. Jag tycker Lars Vilks ska dra en stor säck över sig och ställa ut sig på en permanent utställning.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s