UPA – Utan Personligt Ansvar

Medan jag stod och väntade på tåget i morse vidareutvecklade jag en djupsinnig filosofisk fundering som jag inledde medan jag gick till tåget. Jag studerade vad det var för skräp som ligger slängt utefter gång/cykelvägen och som även ligger slängt på järnvägsspåret vid perrongen. Är man lagd för statistik kan man ju studera vad det är för skräp, klassificera det i olika grupper och sedan fundera över resultatet. Vilken är den vanligaste typen av skräp som ligger slängd? Jo, det är två saker som det känns som om dom är överrepresenterade. Och det är ölburkar och cigarettpaket! Innebär detta att just öldrickare och rökare är mer hänsynslösa än resten av befolkningen? Det finns mycket mer ölburkar (och enstaka flaskor som innehållit alkoholhaltiga drycker) än det finns burkar, flaskor, pappförpackningar osv som har innehållet läsk, smaksatt vatten och andra icke alkoholhaltiga drycker. Har alkoholförtärare mindre bakom pannbenet än de som dricker icke alkoholhaltiga drycker? Det finns mycket mer cigarettpaket än det finns chokladpapper och alla andra sorters förpackningar. Innebär detta att rökare har mindre bakom pannbenet än ickerökare? Jag skulle vilja säga att det härmed är bevisat att alkohol och rökning gör människan korkad!

Och på tal om vad som ligger slängt i naturen. Hur f-n kan man vara så korkad att man samlar upp jyckens skit i en svart plastpåse – och sedan slänger påsen i diket?

Jag ser förresten i bladet att opiumskörden i Afghanistan återigen slår nya rekord. Afghanistan står nu för 95% av opiumproduktionen i världen. Tänk vilken fantastisk insats den amerikanska armén med sin invasion har gjort för det afghanska jordbruket!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s