Inkompetent socialförsäkringsminister

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson

Jag ser att socialförsäkringsminister Cristina ”en släng av utbrändhet i tre dagar” Husmark Pehrsson i Riksdagen besvarat en fråga om Försäkringskassans posthantering och handläggningstider. I hennes svar på riksdagsfrågan läser jag bland annat ”De långa handläggningstiderna vid Försäkringskassan är ett tecken på bristande effektivitet”! Inte ett knyst om att hon bidragit till de försämrade handläggningstiderna genom att dra ner anslagen så att mer än 1000 personer fått sparken. Hon skriver också ”Slutligen vill jag säga att Försäkringskassan nu genomför stora förändringar och generellt har handläggningstiderna sjunkit, rättssäkerheten förbättrats och andelen individer som drabbas av riktigt långa handläggningstider minskat. Organisationen är på väg i rätt riktning.” Det första ärendet jag handlade efter att ha läst rappakaljan var en begäran om ersättning för tillfällig föräldrapenning som lämnades in i april månad. Försäkringskassan är inte alls på rätt väg, just nu barkar det rätt åt skogen. Där den totala övertron på centralisering och stordrift riskerar att skjuta verksamheten i sank totalt. Just nu har vi en ledning som inte behandlar personalen som människor utan som produktionsrobotar. Det är djupt olyckligt att vi då har drabbats av en socialförsäkringsminister som är totalt inkompetent och inte vet vad hon pratar om.

Jag mötte en gammal granne från barndomen i går på lunchen. Hon gjorde en gång karriär inom Försäkringskassan och var under en period kontorschef. Hon undrade hur det var på kassan numera, det verkar vara som Grönköping tyckte hon. Och jag kunde ju inte göra något annat än hålla med!

Skanneloppetuppladdning 2007: Det fick bli en runda i går på kvällen också. Det som slutligen fick mig att bestämma mig var att det talades om regn i dag, och i går var det ganska skönt väder. Redan innan jag gav mig ut hade jag bestämt mig för att bara springa en kort runda och att bara ta det lugnt. Och det var kanske tur, för det kändes ganska tungt i början. Men backen upp vid Tingvalla gick osedvanligt bra och färden hem var en riktigt skön joggingtur utan att behöva anstränga sig. Tiden 30.20 får därför tas för vad den är.

4 kommentarer

Under Okategoriserade

4 svar till “Inkompetent socialförsäkringsminister

  1. Det verkar som om de flesta ministrarna är inkompetenta. Jag vet inte vad det är, men det verkar som om de helt enkelt inte vill se verkligheten för vad den är. Att människor inte är robotar, att vi har faktiska begränsingar.

  2. ”rättsäkerheten har förbättrats” Jag sitter bara och gapar..vilket avseende då?ahh..hon måste mena att dessa har flyttats från FK till socialtjänsten.*suck*

  3. Ja de borde skrota hela den sittande regeringen. De vet ingenting om verkligheten och hur det är att leva där.

  4. Det är en gradskillnad på inkompetensen. En minister med ansvar för sjukförsäkringen som så uppenbart visar att hon inte vet vad hon pratar om är mycket illavarslande. När hon pratar om sin egen utbrändhet som övergående på tre dagar tror man inte sina öron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s