Försäkringskassans ineffektivitet

Försäkringskassans personal sliter

Apropå socialförsäkringsminister Cristina ”en släng av utbrändhet i tre dagar” Husmark Pehrssons yttrande om Försäkringskassans ineffektivitet så lyckades jag under dagen fånga några av mina närmaste medarbetare medan dom förtvivlat sliter med alla telefonsamtal. Observera alla utslitna telefoner som gett upp under bara de sista veckorna pga alla förtvivlade samtal. För övrigt hade vi en information för all personal i dag på morgonen. Fast så mycket nytt gav den inte. Det handlar om att vänta på direktiven från höga vederbörande. Det stog dock klart att det inte är så högt i tak, även om mötet avslutades med ett påpekande om att all, både negativ och positiv, var välkommen. Det återstår bara att visa i handling, och inte bara i ord. För upplevelsen av ett sjunkande tak är allmän.

Vattenfall investerar just nu mångmiljardbelopp i att modernisera den åldrande svenska kärnkraften. Reaktorerna har passerat sista förbrukningsdag och för att kunna gå förbi riksdagens avvecklingsbeslut gäller det att satsa så mycket pengar som möjligt innan det är för sent. Sedan går det inte att stoppa. Investeringarna i kärnkraften är större än i förnyelsebar energiproduktion. Jag hörde på TV i går en representant som rakt ut sade att politikerna kunde fatta sina beslut bäst dom ville, kärnkraftsindustrin fattade sina egna beslut. Där framgick det klart vem som bestämmer.

Och apropå kärnkraften så har man hittat felet som tvingade Ringhals till att stoppa nyligen. Någon hade glömt ett verktyg och en penna inne i generatorn! Och så påstår dom att dom tar säkerheten på allvar?

AVVECKLA KÄRNKRAFTEN – NU!

Jag såg för någon dag en debatt på TV:n mellan kritiker mot att köpa flaskvatten istället för att dricka kranvatten på ena sidan och Spendrups på den andra. Han hävdade att det var svenska folket som ville ha det praktiska nyttiga flaskvattnet istället för vatten från kranen som kunde innehålla både det ena och det andra. I alla tester jag sett har slutsatsen varit att kranvattnet i allmänhet är nyttigare och renare. Behovet av flaskvatten är ett skapat behov, skapat av bryggeriernas reklammakare. Jag tycker att du ska köpa en sista flaska, och fyll sedan på den i kranen vid behov! Hur kan någon intelligent människa köpa en sexpack med tvåliters bordvatten i affären, släpa hem detta och sedan ställa på köksbordet?

Och centerns partistämma i Kalmar fortsätter. Det står klart att det är den nyliberala Stureplanscentern som har makten i partiet på bekostnad av den traditionella landsbygdscentern. Maud har lovat att det mauderniserade centern i nästa val ska ha fördubblat sitt röstetal. Intressant är att höra att hon också sagt att detta ska ske genom ökat röstetal i Stockholm och storstäderna. Landsbygden håller ändå på att avfolkas, så där finns inget att hämta.

Slutligen höll jag på att kissa på mig som jag skrattade när jag hörde på radion att SIS (Standardiseringsinstitutet) beslutat att ta tillbaka sin rekommendation att godkänna Micro$ofts dokumentstandard OOXML som standard. Ett tiotal företag hade deltagit i den granskning som gjorts av Micro$ofts förslag till lösning, men till mötet kom 23 nya företag och betalade medlemsavgiften och röstade för Micro$ofts förslag. De flesta nära lierade med just nämnda Micro$oft!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s