Inlandsuppropet

Protesterna växer mot den statliga förvaltningens flykt från främst Norrlands inland, men egentligen hela landet förutom de stora städerna. Det är inte bara Försäkringskassan som flyr de mindre orterna. Det är Skattemyndigheten, Kronofogdemyndigheten, Tingsrätten osv. Och det handlar inte bara om att ge service till innevånarna, det handlar också om arbetstillfällen. Skriv på protesterna på: http://www.inlandsuppropet.se. Jag hörde Maud ”Margareth Thatcher” Olofsson försvara utvecklingen på ekot i dag. Det mauderniserade centern gör allt för att förvandlas från ett parti för de som är bosatta i glesbygd till ett parti för stamgästerna på krogarna kring Stureplan.

Apropå gårdagens synpunkter på media och tryckfriheten / yttrandefriheten så såg jag för några dagar sedan att Svenska Freds på SAAB:s 70-årsdag ville sätta in en annons i Östgöta Correspondenten och påminna om att SAAB är Sveriges överlägset största krigsindustri. Men ser man på, den svenska tidningens försvar för yttrandefriheten gäller inte alla. Förolämpa gärna av ren princip muslimer, men var inte dum mot den hand som föder dig. Annonsen stoppades! Jag utgår från att man på Corren har en rejäl diskussion om vad yttrandefrihet innebär.

Folkomrösta om EU-fördraget

I Sverige har vi lägre moms på böcker än den allmänna momsen. Anledningen är naturligtvis att staten velat stödja kulturen genom att inte göra det dyrare än nödvändigt med bokutgivning. Den lägre momsen gäller även talböcker. Alltså böcker på CD-skiva eller något annat medium där någon läst in boken. Men, det är något som inte passar EU-byråkraterna. Sverige har fått order från Bryssel att höja momsen på talböcker. Visst är det härligt att vara med i en organisation som lägger sin energi på så livsavgörande frågor. Säj NEJ till EU:s klåfingrighet!

Slutligen tar vi ett nytt kapitel i vår serie om att världen inte saknar resurser, men vi har fördelat dom fel och använder dom fel. Bland de senaste skrytköpen för världens allt för rika miljardärer är att köpa en egen ubåt. Lyxmodellen från U.S Submarines, Phoenix 1000, kostar en dryg halv miljard. Lite olika beroende på hur den utrustas. Det är fritt fram att välja vad man vill att den 65 meter långa ubåten ska innehålla. Ägaren av U.S Submarines berättar att en köpare ville ha ubåten utrustad med en basketplan. Samtidigt svälter människor ihjäl, andra dör eftersom dom inte kan få läkarvård. Är det någon som inte håller med om att en viss omfördelning av resurserna inte hade skadat?

Det här inlägget skulle egentligen varit tillgängligt redan i går. Men eftersom eder högt ärade skribent var så snabb att lägga skulden på problemen att lägga ut det hela på Aftonbladet, istället för att granska mina egna misstag så har det dröjt till i dag. Jag vill därför härmed be Aftonbladet Blogg om ursäkt för svordomar uttalade i oberättigad ilska.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s