Fredrik Reinfeldt i tårar

I går meddelade Nordea att dom trodde att konjunkturen skulle vända nu. Att vi nått toppen och nu var det utförsbacken som gällde. En sådan utveckling skulle helt omintetgöra Fredrik Reinfeldts strategi. Dvs att svenska folket till nästa val skulle insett hur bra Högeralliansen är. Är konjunkturen på väg ner till nästa val, eller ännu värre har störtdykt, så sket sig den strategin. Om som lök på laxen meddelar i dag försvarsminister Mikael Odenberg att han avgår i protest mot den politik som förs när det gäller försvarets pengar. Finansminister Anders Borg har lyckats driva igenom en sänkt budget för materialinköp (jag håller på dig Anders) och det köper inte Mikael Odenberg. Alltså exit för nästa moderatminister. Försvarets problem är gökungen Jas Gripen som slukar alldeles för mycket pengar, för inköp som kuppats igenom och som inte behövs utan går direkt till förrådet. Och där har moderaterna ett MYCKET stort ansvar för att ha drivit igenom dom köpen.

För övrigt ser jag att strategin att locka fler till att jobba har fått ett ordentligt avbräck. Göran Hägglund (som verkar vara den partiledare som bestämmer i fyrklövern) har lyckats tjata igenom ett vårdnadsbidrag att betalas till de mammor som inte jobbar. Detta samtidigt som man skjuter på satsningen på förbättrad pedagogik i barnomsorgen några år. Återigen är det kristdemokraterna som får sin vilja igenom. Nu kan alltså de kommuner som inte vill bygga ut barnomsorgen tillräckligt slippa undan genom att erbjuda 3000 kronor till de föräldrar som har råd att stanna hemma ändå. Vårdnadsbidrag har införts en gång tidigare i Sverige, den gången avskaffades dumheterna efter 3 månader. Andra länder som också infört vansinnigheterna är också på gång att avskaffa systemet. Men det gäller att inte göra Göran ledsen, för blir han ledsen riskerar Kd att åka ut ur riksdagen och då har den återstående borgerliga treklövern ingen chans i nästa val.

För övrigt ser jag att moderaterna börjat bli oroliga för att Centern ska ta över positionen längst till höger. MUF i Skåne har därför beslutat att kräva att allt svenskt bistånd ska avskaffas. Det är fel att hjälpa utvecklingsländer. Bara man inför en fri handel och total marknadsekonomi löses alla problem som av en naturlag. Jag undrar om MUF också tycker att Röda Korset, Rädda Barnen, Lutherhjälpen, Diakonia och allt vad biståndsorganisationer heter skall lägga ner verksamheten utanför Sverige? Men nu ska jag inte vara elak. Det är de politiska ungdomsförbundens uppgift att komma med extrema knäppa förslag för att göra skillnaderna mellan de politiska partierna mer uppenbar.

För några dagar sedan stod det klart att SiS drog tillbaka sitt godkännande av Micro$ofts standard OOXML. Detta sedan Micro$oft närstående bolag försökt kuppa igenom ett godkännande på SiS möte. Nu står det klart att även den internationella organisationen ISO säger nej till Micro$ofts standard. Micro$oft tror dock att man så småningom ska få igenom sitt förslag som internationell standard. Antagligen har man bara inte hunnit köpa upp tillräckligt många röster än.

Försäkringskassans personal har begåvats med en liten skrift som ska beskriva hur arbetet i den nya kommande centraliserade stordriftsförsäkringskassan ska se ut. Skriften har snabbt döpts till ”Hallelujaskriften”. Den är nämligen så fruktansvärt hurtfriskt positiv att den blir riktigt löjlig att läsa. Den är säkert producerad av någon reklambyrå specialiserad på TV-reklam. Den håller samma erbarmliga kvalitet!

För övrigt ser jag i Statistiska Centralbyråns och Medlingsinstitutets statistik att ”Socialförsäkringstjänstemän” ska ha fått en löneutveckling på 12,12%. Inte visste jag att det fanns ”Socialförsäkringstjänstemän” på andra håll än på Försäkringskassan. För inte har vi fått några 12,12%. Det är något skumt i statistiken.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s