Slagordspolitikern Jan Björklund svarslös

I morse var den nyvalde folkpartiledaren gäst i P1. Och där skulle han försöka förklara hur han i dag ställde sig till sin tidigare åsikt att han tyckte USA:s invasion av Irak var korrekt. Och när invasionen gjordes tyckte han också att Sverige skulle ställt upp med egen trupp. Men i dag var det svårt att försvara åsikterna från då. Å ena sidan var det ju rätt av USA att invadera, men å andra sidan så har man ju inte varit så smarta. Och visst borde Sverige ha ställt upp som en vasall till USA, men å andra sidan så hade det kanske inte varit så lämpligt. Det var faktiskt riktigt komiskt att höra slagordsmaskinen Jan Björklund inte riktigt veta vilken fot hans skulle stå på. USA:s invasion av Irak byggde på en lögn, var ett stort misstag och har grovt misskötts. Vi ska vara mycket tacksamma för att f.d. yrkesmilitären Jan Björklund inte hade någon makt när den inleddes.

Även i dag tänkte jag ge Högeralliansregeringen beröm. Tydligen är det på gång förslag om att höja åldersgränsen och införa krav på körkort för EU-moppar. På tiden! Med tanke på hur mopederna framförs av en mycket stor andel ungdomar har man tyvärr visat att de skärpta kraven är berättigade. Det är tragiskt, men tyvärr pågar och töser, ni har er själva att skylla. Ni klarade inte av att ta det ansvar som ni gavs. De skärpta kraven ska även gälla snöskooter och terränghjuling. BRA!

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin har en debattartikel i dagens Aftonbladet där han skriver om värdet av bra arbetsmiljö. Bland annat tycker han att idén med att tilldela företag med en bra arbetsmiljö en glad smiley är en utmärkt idé. Tyvärr berättar han inte hur arbetsmiljön ska bli bättre av att avskaffa Arbetsmiljöinsitutet och kraftigt skära ner Arbetsmiljöverket. Men jag har en fråga till Sven Otto. När jag nu troligtvis om en tid blir arbetslös. Kommer jag då att ha rätt att vägra ta ett arbete vid ett företag som inte har fått en glad smiley för god arbetsmiljö? Jag menar, ska jag tvingas att jobba vid ett företag som har dokumenterat dålig arbetsmiljö? Hur blir det med den saken Sven Otto Littorin?

För övrigt noterar jag att det i dag den 10 september är exakt fyra år sedan Anna Lindh mördades. En i en lång rad av onödigt våld. Tänk en stund på vad lite kärlek istället kan göra.

Åtta nynazister har gripits i Israel? Ur led är tiden!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s