Är lärare inkompetenta Meta?

I går var det dags igen för vår lokala moderata riksdagskvinna Margareta Pålsson att publicera sin regelbundna kolumn under temat ”Hurra vad vi är bra”. Med största sannolikhet har hon ett kontrakt med lokala Helsingborgs Dagblad om att ett antal gånger i månaden publicera ett debattinlägg. Gårdagens alster handlade om hur bra den svenska skolan ska bli nu sedan Jan Björklund släppts lös på departementet. Men vad Margareta (som själv är lärare) egentligen gör är att ge ett kraftigt underbetyg till den svenska lärarkåren. Det ska ju nu införas mer betyg, tidigare betyg, tätare betyg och betyg i flera steg. Margareta skriver ordagrant: ”Fördelen med fler kontrollstationer är att de elever som behöver stöd upptäcks tidigare.” Margareta Pålsson påstår alltså att dagens lärare inte har så god koll på sina elever att dom märker om dom inte hänger med i undervisningen. Hon påstår att för att detta ska upptäckas måste man sätta ett betyg på eleverna. Jag trodde att en normalkompetent lärare hade så bra koll på sina elver att han/hon märkte detta ändå. Det är en allvarlig beskyllning mot lärarkåren som kommer från Margareta. Lyckligtvis tror jag att Margareta har fel. Jag tror att lärarna redan i dag känner sina elever så pass bra att dom vet vilka som behöver mer stöd. Problemet med elever som går ut skolan utan godkända betyg ligger på en annan nivå. Det problemet löses inte med mer betyg.

Och så var det dags igen att sätta åt de sjuka lite till. Sjukpenningen för alla ska sänkas ytterligare lite. Den som är sjuk lite längre ska få en ordentlig sänkning. Enligt socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson så är den som är sjukskriven en lat drönare som bara tär på samhället. Sätter vi bara åt honom/henne tillräckligt så ska ni se att han plötsligt blir frisk som en nötkärna. Antagligen botas Cancer, hjärtinfarkter, brutna ben osv lika lät som Cristinas egen utbrändhet. Att dom inte skäms!

Detta är faktiskt en enplansvilla

När Fredrik Reinfeldt lite raljerande presenterade nya handelsministern Ewa Björling glömde han ett litet lik i lasten. Ewa och hennes man har en flera år lång konflikt med byggnadsnämnden för deras svartbygge. Den här bilden visar deras lyxvilla på Ekerö som faktiskt är byggd på ett bygglov som kallade huset ett enplanshus. I efterhand när huset var färdigt lämnade man in en ny ansökan om bygglov för en tvåplansvilla. Planen för området godkänner bara enplansvillor. Jag för min del räknar till tre våningar, men jag kan nog inte räkna. Det är nog någon byggteknisk detalj som jag missar. Paret Björling är ålagda att riva en våning men har vägrat och överklagat. Dom hävdar att det bara är en liten justering från enplansvillan. Liten justering? Dom verkar bo på en annan planet än vad jag bor på. Det kan kanske bli lika roligt som ”Stockholmare är smartare än lantisar”. Fast det här Stockholmssyndromet tycker inte jag verkar smart.

Och så var det då dags igen. Ännu en anställd vid investeringsbanken Carnegie har hämtats av polis för utredning om insiderbrott. Vad är det för människor som vi hela tiden ska lockas att få investera våra pensionspengar. Är dom fifflare hela högen? Det här är en yrkesgrupp som jag har på listan över 5 i botten numera. Tillsammans med bankrånare, hustrumisshandlare, våldtäktsmän och några till. Förtroendet är Noll.

Och apropå om ni har några miljoner över. Antingen kan ni bygga en liten enplansvilla på Ekerö för 5 miljoner eller varför inte nya Lamborghini Reventón. Den kostar bara ca 9 miljoner. Som hittat. Fast jag kan komma på några bättre användningar av 9 miljoner!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s