Skogslunkande

Äkta svensk skogssnigel

I dag var det dags för premiär för årets Höstlunk arrangerad av Friluftsfrämjandet. Tyvärr en något för blöt tillställning. Gårdagens stormande (nästan i varje fall) hade avlösts av regn. Det tog slut ganska snabbt med regnandet. Men vi hade hunnit plocka på regnkläder, stövlar när vi gav oss iväg. Och det var väl i och för sig tur eftersom även om det inte regnade, så var det ordentligt lerigt på marken och det regnade bra från träden. Men man blir ju tyvärr ganska svettig inifrån av regnkläder. Hur som helst fick vi vuxna (alltså Ingela, Kevin och jag) ihop 9, 8 rep 7 rätt på de tio frågorna. Vem av oss tre som kom sist med 7 rätt är hemligstämplat! Friluftsfrämjandet har ålagts total tystnadsplikt. Men jag skäms inte för att jag förhoppningsvis hade fel på vilket år Tjabo är född.

Oväntad naturupplevelse

Att gå omkring i skogen kan ge många intressanta naturupplevelser. En som verkade trivas riktigt bra i den fuktiga väderleken var den äkta svenska skogssnigel som Angeli fotograferade på stigen. Dom är ganska vanligt förekommande. Däremot är det här som vi såg i ett träd / stubbe inte så ofta man ser. Högst upp i resterna av det stormfällda trädet tronade en äkta (välfylld) picknickkorg. På en liten grenstump hängde en liten frysväska och på marken nedanför stod bland annat en termos. Visst kan man få spännande naturupplevelser i skogen. Hoppas vi ses där nästa söndag!

Den SIFO-mätning som GP presenterar i dag visar att Socialdemokraterna nu är större än alla de fyra Högerallianspartierna tillsammans. Moderaterna visar sin lägsta siffra på tre år, Centern har backat med 1,6% sedan valet och Kristdemokraterna är nu åter på väg ner mot 4% spärren. Göran Hägglunds glädjeyttring efter förra månadens mätning, som enligt Göran berodde på att KD nått ut med sitt budskap, får han väl redigera lite. Centern, som enligt Maud Olofsson siktar på 15% i nästa val, får nog också anstränga sig lite till. Man får väl spendera ännu mer pengar, pengar som bratsen kring Stureplan siktat in sig på. Stureplanscenterns frontfigur Fredrick Federley (han ser det nog som en komplimang – men det är inte menat som en sådan) gläds i sin blogg i dagarna över att en annan mätning gett centern i Stockholm en ökning från 3,1% till 4,6%. Synd att de traditionella kärnväljarna ute i landet överger istället.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s