Jävla SPAM-skit

När jag i dag på kvällen loggar in på datorn, är det första jag gör att slänga 222 mejl som jag karakteriserar som SPAM. Är det ingen som kan komma på en bra metod för att få skiten att minska. Vad jag förstår ökar andelen SPAM av all epost hela tiden. I dag är en övervägande majoritet av eposten som snurrar runt i nätet SPAM. Gör något!

I dag är det ett år sedan Högeralliansregering trädde till. Bara tre år kvar!

Jag fick mitt första nummer av tidningen Språktidningen i dag. Och det var en positiv upplevelse. Det ser ut att bli många intressanta läsupplevelser. Ledaren handlar om svordomar. Och Patrik Hadenius berättar om skolminister Jan ”skoltalibanen” Björklund som, som ett av sina argument för att införa ordningsbetyg i skolan, påstått att ”enligt OECD har Sverige det mest kränkande språkbruket i skolmiljön av alla industrialiserade länder”. När man har forskat i bakgrunden till Jan Björklunds påstående står det klart att det inte var OECD saom gjort undersökningen, den omfattade inte alla industrialiserade länder. Och dessutom handlade den inte om kränkande språkbruk. Kanske en kurs i att läsa statistik och att inte ljuga vore en bra idé för Jan Björklund. Undersökningen som tydligen avses var en intervjuundersökning av rektorer i 20 länder där man frågat om det förekom svordomar i skolan. Och där visade det sig att rektorerna ansåg att 86% av eleverna svor regelbundet i skolan i Sverige (och det var högst). Samma undersökning hade frågat elever i dessa länder om dom ansåg att dom blev retade eller blev utsatta för glåpord i skolan. 11% av eleverna i Sverige ansåg detta, snittet i de 20 undersökta länderna var 25%. Av undersökningen kan vi alltså utläsa att de svenska eleverna uppenbarligen själva upplever en mycket tryggare miljö i skolan jämfört med en majoritet av eleverna i de industrialiserade länderna. Jan Björklund borde återvända till ritbordet!

I senaste numret av tidningen Fokus har man granskat den svenska journalistkåren. Man har granskat de 100 mest inflytelserika journalisterna i Sverige. 82% bor i Storstockholm, 53% bor till och med i själva Stockholms stad. Det är inte underligt att journalistiken i Sverige ser ut som den gör.

Konstnären Lars Vilks är tydligen inte riktigt nöjd med stödet från Högeralliansregeringen. Han tycker att Fredrik Reinfeldt tydligare skulle ha gått ut och värnat tryckfriheten och protesterat mot dödshoten mot honom. Jag tycker nog att Fredrik Reinfeldt har gjort en ganska bra avvägning. Naturligtvis ska man värna tryckfrihet och yttrandefrihet och fördöma dödshot. Men jag tycker att Fredrik har varit lite för snäll när han påpekat att yttrandefrihet är förknippat med ansvar. Man har inte moralisk rätt att förolämpa andra människor. Tänk längre än näsan räcker Lars Vilks!

Och som sagt, vi har stått ut det första året, bara tre år kvar!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Jävla SPAM-skit

  1. uno

    Bara tre år? Annars bra, kramar från en annan Sven (heter det också ju)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s