Hummande moderutter

Jag tittade på SVT:s Uppdrag Granskning i går på kvällen. Privatisering till varje pris var temat. Och det innehöll en hel del hummande moderata politiker. Det handlade om hur Filippa Reinfeldts Täby kommun (fast hon vägrade själv att intervjuas eller uttala sig) drev igenom att privatisera en skola till rektorn trots kompakt motstånd från elever, lärare och opposition. Men rektorn fick ändå köpa skolan till underpris. Det handlade om hur man betalade ut skolpeng till en annan privatiserad skola (såld till Fredrik Reinfeldts tidigare personvalskampanjchef) trots att skolan fått nej från Skolverket. Det var många svarslösa och hummande moderata politiker som skulle förklara sig. Till all lycka för oss Åstorpare berättade man inte att moderaternas skolpolitiske taleskvinna Margareta Pålsson kommer från Åstorp. Meta hade mycket svårt att kritisera familjen Reinfeldts familjeföretag Täby kommun, så det blev en mycket slät figur av stackars Meta.

Dessutom dök Margareta Pålsson upp i Helsingborgs Dagblad med ett av sina regelbundna ”Hurra, vad vi är bra”-inlägg. Denna gången tillsammans med tre andra lokala moderuttriksdagsledamöter. Och som vanligt har Meta och vännerna inte läst på (eller också ljuger dom medvetet). Ett av påstående i artikeln var att sänkningen av sjukpenningnivån till 75% efter ett år egentligen var en höjning eftersom i dag går det automatiskt över till förtidspension med 64% efter ett år. Till Meta (och alla andra som tror på rappakaljan) kan jag berätta att det är mycket få sjukskrivna där det är klart med en sjukersättning efter ett år. De som får detta får gå sjukskrivna längre först. Det finns ingen automatik alls, hur mycket ni än försöker ljuga om det. Tyvärr har jag inte den exakta siffran – än. Det som ser ut som en försämring är också en försämring. och skälet är naturligtvis att i den moderata sinnesvärlden är alla sjuka simulanter, alla arbetslösa är arbetsskygga. Och alla övriga bidragstagare är förmånsmissbrukare. Jag antar att dom känner oss andra som dom känner sig själv. De flesta moderaterna har ju visat sig vara skattefifflare (utnyttjande av svartjobb) eller fifflare i allmänhet.

I förrgår såg jag lite på TV från Kristallen-galen på TV3. Men det var inte mycket jag tittade. Den här typen av prisutdelningsprogram där alla ska tacka fan och hans mormor, där programledarna ska försöka vara roliga och drar en massa interna skämt som ingen förstår, och där allt är så uppstyltat att man tror folk går på styltor är ytterst enerverande. Hur som helst noterar jag att SVT lade beslag på hälften av priserna. Kanske tack vare att programmet i år sändes i TV3 lyckades just TV3 lägga beslag på de båda priser som delades ut efter omröstning bland tittarna. Jag tror att både de prisbelönta programmen och listan över program är klart bättre än själva galan. Den hoppar vi över.

Under perioden 2000-2005 dog 7.238 hundar i trafiken. 135 blev ihjälskjutna av jägare. Sammanlagt 84 dödades av rovdjur. Det är siffror som förtjänar att påminnas om när vi läser i media om rovdjurshatet i stora delar av landet. Det är de här grupperna som hävdar att dom bor nära naturen. Hade det inte varit så allvarligt kunde man skrattat åt det.

Även Folkpartiet har fått en liten present av Fredrik Reinfeldt. Oavsett regering har det i regeringsförklaringen alltid hetat att Sverige är militärt alliansfritt. Helt plötsligt har Fredrik Reinfeldt (som en förberedelse för att Folkpartiet ska kunna driva igenom ett NATO-medlemskap) ändrat texten till: ”vårt lands framtida säkerhet bygger på gemenskap och samverkan med andra länder”. Och DET är något helt annat än alliansfrihet. Skäms Fredrik Reinfeldt. En så stor förändring av vår säkerhetspolitik görs inte så lätt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s