Det är de små göttiga notiserna som gör det

Pirate Bay har polisanmält tio av Sveriges största mediaföretag för att dom sysslat med infrastrukturellt sabotage. Jaså, nu passar rättsväsendet? Självklart ska musikartister, filmskapare , pogramprogrammerare eller spelkonstruktörer ha betalt för sitt arbete. Den som tycker annorlunda kan inte ha alla muttrar på rätt plats.

En av konservativa CSU:s partiledarkandidater i Bayern, Gabriele Pauli, förslår att alla äktenskap ska upplösas efter sju år om man inte speciellt begär att dom ska fortsätta. Hon verkar ha dålig erfarenhet av det där med äktenskap. Det får mig att tänka på den stora frågan: Hur botar man enklast blindhet? Jo, man gifter sig! Hängde ni inte med? Jo om man var blint förälskad före bröllopet så återfår man snart synen efter bröllopsresan!

En jägare i Ångermanland står anklagad för jaktbrott sedan han skjutit en björn – dagen efter jaktsäsongen var över. Han hävdar att han sköt i självförsvar. Björnen måste vara världens mest korkade djur. Den anfaller bara beväpnade jägare!

Apropå att hockeysäsongen tydligen är på gång. Varför har hockeylag nästan alltid så korkade namn? Malmö Redhawks t.ex. I Åstorp heter hockeylaget Åstorp Grizzlys. Har dom glömt det svenska språket? Tror dom att motståndaren blir rädd av att laget heter något tufft på engelska? Eller dom räknar med att motståndarlaget ska kikna av skratt bara?

För att öka enhetligen i bedömningen av körkortaspiranter så föreslår centerpartiets infrastrukturminister Åsa Torstensson att uppkörningen ska göras direkt via de privata bilskolorna. Skulle DET öka enhetligheten i bedömningen? Hon verkar vara ännu mer korkad än socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson. Jag tror nog att myndighetsutövning (för det anser jag det vara att utfärda körkort) ska ligga hos en opartisk myndighet, inte hos den som skött utbildningen. Upplagt för mutor och olika bedömning.

Israel beslutade på söndagen att frige 90 fängslade palestinier. Bara 11.000 kvar! Det kan kallas de små stegens diplomati. Om det nu ens kan kallas steg. Snarare en liten ryckning i låret.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s