Får vem som helst supa vem som helst under bordet?

Den danska borgerliga regeringen har utlyst nyval om tre veckor. Fogh Rasmussen satsar på att nyutsända skatteskalor efter en genomförd skattesänkning ska köpa nya röster samtidigt som man hoppas på att man ska kunna bli av med beroendet av Danskt Folkeparti.

Detta är faktiskt en enplansvilla

Det rapporteras att Fredriks nyaste minister, Eva Björling, har förlorat sin tvist med byggnadsnämnden i Ekerö kommun. Hennes svartbygge fick inte heller godkänt av Länsstyrelsen. Nu får hon vara så snäll och återställa den här enplansvillan till att verkligen vara just den enplansvilla som hon fått bygglov för. Det känns skönt att bo i en riktig demokrati, inte ens en minister får göra som hon vill.

Aftonbladets avslöjande i dag om TV4:s politiska reporter Anders Pihlblads nära förhållande med Fredrik Reinfeldts närmaste man (kvinna) Ulrika Schenström diskuteras på radion precis medan jag skriver detta. TV4 chefen Jonas Gummesson sitter faktiskt och försvarar det faktum att han inte tycker det är något problem med detta förhållande. Journalister får naturligtvis ha vilka förhållande dom vill. Och dom får även fyllna till på krogen med sina förhållanden. MEN, om inte TV4 förstår att Anders Pihlblad efter detta är ganska olämplig att vara den som bevakar moderaternas partistämma så har mitt förtroende för TV4:s integritet hoppat ännu ett steg närmare avgrunden. Ett tidigare hopp skedde när likaså TV4:s Trond Sefastsson avslöjades. Enligt TV4 måste man få lov att umgås för att samla information. Men frågan är om det, om det är så det förhåller sig, inte gör saken ännu värre. Försöker TV4 hävda att Anders Pihlblad söp Ulrika Schenström under bordet för att lura av henne information?

Största nyheten i media just nu är att det brinner i Kalifornien. Några hundratusen människor har fått evakueras. Och det hela är naturligtvis en katastrof för de inblandade. Men, den intressanta frågan är om det hade skickats reportrar till Kina om en kinesisk stad av samma storlek hade drabbats. Hade vi fått de här regelbundna direktrapporterna flera gånger om dagen om det inte varit en hel del filmstjärnor och andra inblandade?

När man läser kändisreportagen och kändisnotiserna vet man ofta inte riktigt om man ska skratta eller gråta. Veckans kändis är tydligen Alexander von Zweigbergk Väggö som lyckats bli omskriven genopm att vara en i den långa raden av bekanta till Paris Hilton. Hon verkar ha glömt honom redan, men han fortsätter att rida högt på kändisskapet. Det gäller ju att suga på karamellen så länge det varar. I den falska förljugna miljön kring Stureplan är tydligen Alexander hett villebråd. Där äkta eller falska kändisar lever ut sin dröm om att få vara något viktigare än vad dom i verkligheten är. Den stora frågan är varför så många vill läsa om det? Lever vi ett så fattigt liv? Hur kan en seriös journalist sjunka så djupt att man har som yrke att skriva om det? Går man verkligen ut journalisthögskolan för att skriva vimmelreportage från Stureplan utan att skämmas öronen av sig? Hur kan någon vilja ägna sig åt det? Hur kan jag själv sjunka så djupt att jag gitter ägna tid och utrymme åt företeelsen?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s