Lönedag

Visst är lönedagen en bra dag. Taskigt att det är den enda dag i månaden då man ångrar att man gått ner till deltid.

Jag såg statistik över vilka kommuner i Sverige som förra året hade den största inflyttningen (räknat i procent). Efter fyra Stockholmskommuner (Solna, Sundbyberg, Huddinge och Nacka) samt Burlöv utanför Malmö kom Åstorp på sjätte plats. Grannkommunen Bjuv kom faktiskt på 13:e plats. I övrigt är det mest kommuner kring Stockholm och ytterligare ett par Skånekommuner på topplistan.

Knugen med Calle Philip har varit ute i skogen och dödat älgar. Iförd slips och tjusig hatt och beväpnad med sin älskade 308 Sauer har Calle med son fått vardera en älg framdriven till sig så att dom kunde avrättas. Vem tusan springer förresten omkring i skogen iförd slips?

Folkomrösta om EU-fördraget

Jag ser att det pågår en konflikt mellan EU och Åland (Finland). Bakgrunden är att den farliga drogen snus ju är förbjuden inom EU. Det var väl nästan det enda undantag som Sverige lyckades förhandla sig till, att vi fick fortsätta sälja snus i Sverige alltså. Det är väl bra att man från EU värnar folkhälsan och förbjuder farliga droger. Medan däremot marknaden för de mindre farliga drogerna som t.ex. sprit skyddas. Det är ett område där länderna inte får göra som dom vill för att skydda folkhälsan. Förbjud snus men värna försäljningen av sprit. Det är den väl genomtänkta strategin från EU-byråkraterna. Konflikten mellan Finland (Åland) och EU handlar om att de åländska färjorna mellan Sverige och Finland säljer snus medan dom befinner sig på svenskt vatten. Och det kan naturligtvis inte accepteras i Bryssel. Böterna för vägran att lyda är för tillfället uppe i motsvarande 18 miljoner kronor och ökar för tillfället med 37.000 kronor om dagen. Med EU för förbättrad folkhälsa (om det inte handlar om alkohol alltså)!

Diskussionen om det lämpliga i förhållandet mellan TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad och statsminister Fredrik Reinfeldts statssekreterare Ulrica Schenström fortsätter på en del håll. Anders förnekar att dom har ett förhållande medan Ulrica inte vill uttala sig. TV4 journalisten hävdar att det bara var på skoj. Och i så fall blir ju egentligen skandalen ännu större. Om en journalist lyckas supa en statssekreterare så mycket under bordet att han får henne att sitta och hångla offentligt på en pub så är jag orolig över Fredrik Reinfeldts omdöme. Det skulle vara kul att få veta allt han fick henne att berätta?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s