EU-fördragsfobin

En av de roligaste tidningarna jag får i brevlådan (näst efter Hälge och Uti vår hage) är EuropaPosten. En propagandatidskrift som ges ut av Europeiska Kommissionens representation i Sverige. I senaste numret som kom i går finns bland annat en lång hyllningsartikel till den folkpartistiska EU-ministern Cecilia Malmström. Hur hon nu söker upp sitt folk (jo, det står faktiskt ”sitt folk” i rubriken. Jag vet inte om hon äger mig, men det är kanske i ett EU-perspektiv!? Hur som helst berättas det på mer än två helsidor om hur Cecilia åker runt i landet och informerar om det nya EU-fördraget. Fast någon folkomröstning om frågan ska det INTE bli. Det är alldeles för komplicerat för oss stackars satar att förstå. Det ska visst inte ens bli någon speciell riksdagsdebatt i ämnen. Jag tror att det mest handlar om att Cecilia åker runt till de närmast sörjande och berättar och sedan ska frågan smygas igenom i Riksdagen innan vi andra hinner reagera. Och att sedan klaga på att svenska folket är dåligt informerade när vi klagar. Det bästa sättet att informera oss vore väl att genomföra en folkomröstning så att frågan blir ordentligt debatterad utanför kretsen av de närmast sörjande. DÅ kanske vi blir upplysta om vad det handlar om. Men, det vågar man inte. Man är dödsförskräckta för att det ska bli stopp någonstans.

Jag hörde ett inslag på radion om slutförvaringen av allt det högaktiva kärnkraftavfallet. Ett avfall som måste hållas borta från mänskligheten och naturen i övrigt i ca 100.000 år. En tidsrymd som är så ofattbar att man inte kan tänka så långt. Men tänk på att Neanderthalarna dog ut för 25-30.000 år sedan så kanske ni förstår. Ny förskning har förresten visat att Neanderthalarna troligtvis kunde tala. Undrar om de varelser som bebor Tellus om så där 50.000 år forskar i om Homo Sapiens hade hjärna. Detta med tanke på det avfall man lämpat över på dom. Radioinslaget handlade om att avfallet måste vara så paketerat att det klarar en ny istid!!! Jag tvivlar på att vi har tillräckliga hjärnor? I varje fall tänker vi inte med den?

Gårdagens migrän höll ut i dag också i motsats till vad som brukar gälla. Istället för grävning i trädgården och joggning i skogen har det varit att ligga på sängen och halvsova och önska lugn och ro. Det straffar sig att ha en veckas ledighet. Tyvärr är det ju ofta så att en längre ledighet inleds med migränanfall när man kopplar av. Det blir alltså inte så långa tankar i dag.

Har du inte fått tillräckligt?

Den kompletta samlingen av Svens tyckerier

(den fullständiga samlingen tyckerier

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s