Fredrik är ute på hal is

Moderaternas nya reklamkampanj

Förtroendet för Fredrik Reinfeldt har dalat på senare tid enligt flera opinionsundersökningar. Själv har jag svårt för att förstå hur förtroendet för just honom kan minska. Han borde ju vara den moderat som svenska folket litar på. Han är ju den enda av dom som inte fifflat med skatt, TV-licens eller annat. Att moderaterna som parti ligger risigt till kan jag alltså förstå, men Fredrik som person? Den enda ärliga i hela sörjan!

Jag körde punktis på cykeln för några dagar sedan. Och har tvingats klara mig utan cykel några dagar. I går fick jag äntligen tid över att fixa till det hela. Nu återstår bara att få rätt på växeln. Cykeln ska egentligen ha tre växlar, men att hitta rätt spänningsläge på vajern är ett helsike efter varje gång man tvingats plocka av hjulet (varför är det alltid bakhjulet det blir punktis på?). Antingen har man bara 1:an och 2:an eller bara 2:an och 3:an. Det brukar krävas ett par dagars finjusterande innan allt fungerar som det ska. Vad är det förresten för dålig kvalitet på dagens cykeldäck! Cykeln är inte så gammal, men däcket var chockartat blankslitet. Dags att byta redan? Det fanns en gång i tiden när man kunde köpa svensktillverkade kvalitetsdäck från Trelleborg. I dag handlar det om billig smörja från Taiwan och Thailand. Däck som slits och spricker på några månader. Säga vad man vill, men inte går utvecklingen framåt. Eller är det bara jag som börjar bli gammal och gaggig.

Kärnkraftsverket Forsmarks ledning får stark kritik i en rapport efter händelserna förra sommaren. Säkerhetstänkandet hade degenererat och kritiken mot att lönsamheten var viktigare än säkerheten har kommit från flera håll. Ledningen hade blivit så självgod att man inte tog varningarna på allvar. Det är inget annat än en enorm skandal. Olyckor ska alltid undvikas, men ett område där en olycka absolut inte får hända är på ett kärnkraftsverk! Sätt igång med avvecklingen.

Flera hundra krokodiler har rymt från en krokodilfarm i Vietnam efter en översvämning. Kan inte var kul att bo i det grannskapet!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s