Usch för dansken!

Det danska valet blev inte riktigt så jämnt som en del undersökningar hävdade. De tre partier som i går utgjorde regeringsunderlaget tappade sammanlagt 5 mandat. Men så tillkom det nya Ny Alliance som fick just 5 mandat. Det blev alltså ingen förändring alls. Anders Fogh Rasmussens Venstre (som alltså inte är ett vänsterparti) tappade 6 mandat. Konservative fick behålla sina 18 mandat och Pia Kjærsgaards Dansk Folkeparti ökade med ett mandat till 25. Och Naser Khaders nya Ny Alliance fick alltså 5 mandat. Totalt alltså ett oförändrat stöd för den borgerliga regeringen. Med den skillnad att man nu har ännu ett parti som ska stödja. Men man är fortsatt beroende av halvrasistiska Danskt Folkeparti. På oppositionssidan tappade Socialdemokraterna två mandat till 45 mandat. Radikale Venstre (som är ett borgerligt parti som är varken radikalt eller vänster) tappade 8 mandat till 9 mandat. Socialistisk Folkeparti (som är det danska Vänsterpartiet) ökade med sensationella 12 mandat till totalt 23 mandat medan Enhetslistan tappade 2 mandat och har 4 mandat. Alltså egentligen inget nytt mer än att oppositionen tog ett steg till vänster och den borgerliga regeringen fortsätter att vara beroende av vidrigheterna från Pia Kjærsgaard. Anders Fogh Rasmussens strategi att förhoppningsvis slippa Pia misslyckades. Han är fortsatt lika beroende. Det är tragiskt men sant att vårt södra grannland har ett halvrasistiskt missnöjesparti på högerkanten med ett stöd på nästan 14%. Riv bron och sabotera propellrarna på färjorna!

Som jag nog berättat några gånger tidigare håller Försäkringskassan på med en enormt omfattande omorganisation. Huvudfilosofin bakom denna är att det är effektivare med en starkt centraliserad verksamhet med stora arbetsplatser i de stora städerna istället för den nuvarande organisationen med en decentraliserad verksamhet på många håll i landet. Det första större ärendeslaget som centraliserades var Aktivitetsstödet. Från att för några år sedan ha handlagts lokalt i nästan alla kommuner centraliserades verksamheten till en plats i hela landet. Det gick åt skogen! Nu ska 60 nya personer anställas. Och dessutom ska verksamheten fördelas på två orter för att som det heter ”minska sårbarheten”. Dessutom ska ungefär lika många handläggare lånas in från andra håll på flera håll i landet för att tillfälligt lösa akuta problem. Officiellt skyller man på att det pga lagändringar blivit mer komplicerat än planerat. Och detta stämmer delvis. De nya A-kasseregler (försämringarna alltså) som Högeralliansen drev igenom gör handläggningen mycket mer komplicerad. Men dessa ändringar infördes innan centraliseringen genomfördes. Och tillkrånglandet kompenseras delvis av ett minskat antal ärenden. Dom borde säga som det är; centraliseringsplanerna sket sig!

De totala skatteskulderna som svenskarna har uppgår till 38 miljarder kronor. Alltså ungefär 4 gånger så mycket som det uppskattade fusket med bidrag (och socialförsäkringar) beräknats till. Den som leder i Skåne har en skuld på 151 miljoner och ett tiotal personer har skulder på kring 10 miljoner eller mer. Många med stora skulder har rymt från Sverige dom fegisarna.

För övrigt har jag varit hos tandläkaren i dag. Och det är helt klart inget nöje att sitta i tandläkarstolen även om jag tillhör de som kan slappna av ganska bra. Men att gå ut… Jag är nu 1925 kronor fattigare! Om folk betalde sina skatter och inte fifflade hade det inte varit något problem med en tandvårdsförsäkring värd namnet.

Läs gärna den kompletta Sven Tycker. Tankar och tyckerier i mer än 10 år.

Sven Tycker – Färdiga åsikter helt gratis

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s