Med EU mot framtiden

Med EU med full fart in i framtiden - utan bromsar

Från EU nås vi av en god och en dålig nyhet. Man har tydligen enats om nya regler för TV-reklam inom EU. Bland annat ska vi inte behöva vänta lika länge på kisspauserna. Det ska bli tillåtet med tätare intervaller mellan reklamavbrotten. TV-reklam riktade till barn ska också tillåtas, fast TV-bolagen uppmanas tydligen att vara försiktiga med reklam för junk food. Den goda nyheten handlar om att den högerextrema parlamentsgruppen officiellt har upplösts. Detta sedan den krympt till att omfatta färre än 20 medlemmar. Anledningen till krympningen var att 5 rumänska parlamentariker bestämt sig för att lämna gruppen sedan den italienska parlamentsledamoten Alessandra Mussolini hävdat att alla rumäner var vanemässiga lagbrytare, och sedan vägrat ta tillbaka detta. Så kan det gå när inte haspen är på.

Jag ser att kristdemokraterna i Skåne är osams. Inte visste jag att så’na kunde bli osams internt? I dagarna höll man årsstämma i distriktet, och då var inte några av de större avdelningarna kallade. Vad man bråkar om är tydligen medlemsavgiften, och några av avdelningarna har vägrat betala avgiften och har då inte heller blivit kallade. Heter det inte att man ska vända andra kinden till och liknande kloka ord? Varför bråka internt när man kan bråka med andra?

I genomsnitt väljer 17 exsoldater att ta sitt liv i USA varje dag. 2005 var det mer än 6.000 exsoldater som gjorde självmord. Det kan jämföras med att antalet döda amerikanska soldater i Irak nu närmar sig 4.000. Det finns en stor risk att irakkriget kräver fler offer hemma i USA än i Irak. Bland de som klarar livhanken under vistelsen i Irak gör upplevelserna att deras liv när dom kommer hem blir så hemskt att dom väljer den slutliga utvägen. Krig är grymt för de som är inblandade (både civila och soldater), något som de som fattar besluten sittande i säkerhet där hemma borde tänka mer på.

Jag ser förresten att Sverige är det land i världen som har flest kvadratmeter shoppingcenter per innevånare. Det var inte en statistiktitel som vi ska vara stolta över!

Slutligen ett meddelande till Skånetrafiken och Banverket som jag glömde i går. På järnvägsstationen i Åstorp finns tre monitorer som ska visa vilka tåg som ska gå och komma, vilket spår som gäller och tider och försenar osv. I går när Angeli och jag skulle ta tåget till Helsingborg för vårt biobesök visade den monitor som sitter i väntsalen tåg från 11-tiden. Trots att klockan var 1300. Den har visat samma bild sedan den sattes upp…. Den monitor som står ute på spår 2-3 var helt död. och det har den varit en tid nu…. Slutligen visade den monitor som finns vid spår 1 att det skulle gå Öresundståg dels till Lund-Malmö och sedan till Ängelholm. Den visade inte trafiken i Åstorp utan från någon station utefter Västkustbanan…. Dessutom var högtalarna så lågt uppskruvade att det gick inte att höra ett smack av vad högtalarrösten meddelade. Min vädjan till Skånetrafiken och Banverket är att man gör allvar av att fixa till problemen.

Med hjärtat på rätta ställettill vänster


Den kompletta samlingen av Svens tyckerier

mer än 10 års samlade fria tyckerier i kanske Sveriges äldsta dagliga blogg

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s