Ge upp Mats Odell!

Mats Odell har nu äntligen lyckats utnämna en ny huvudansvarig för försnillandet av svenska folkets egendom efter fiaskot med utnämningen av Karin Forseke. Den nya generalen heter Bengt-Åke Nilsson. Det har framförts tvivel på hans möjligheter att inte hamna i jävssituationer. Bland annat har Dagens Nyheter plockat fram hans aktieinnehav. Och här dyker det bland annat upp ett innehav på aktier i Handelsbanken för omkring en miljon kronor. Handelsbanken kan vara intresserade av både statens andel i Nordea och SBAB. Bengt-Åke Nilsson förnekar att han på något sätt kan hamna i en situation där han kan beskyllas för jäv. – ”Mina poster är relativt blygsamma” säger Bengt-Åke. Och då kan vi fastslå att Bengt-Åke och undertecknad inte lever i samma värld. Aktier för en miljon i Handelsbanken är inte en ”relativt blygsam post”! Det är för mig en helvetes massa pengar!

EU har skärpt sanktionerna mot Burma. Totalt cirka 400 burmesiska generaler och andra med koppling till juntan är nu svartlistade. Dom får inte resa in i EU och de pengar som EU kommer åt kan dom inte själva röra längre. Man har också infört handelssanktioner som gör det förbjudet att handla med timmer, ädelstenar och metaller från Burma. Men oljan från Burma har man inte infört några sanktioner mot. Tillsammans med ädelstenar är detta juntans största inkomstkälla. Jag kan undra om detta har något att göra med att det är det franska oljebolaget Total som utvinner oljan i Burma?

Det har varit val i Kosovo. Och resultatet har framställts som en stor framgång för Hashim Thaci och hans Kosovos Demokratiska Parti. Men om man fingranskar siffrorna så vet jag inte om man kan påstå att han har något större stöd. Hans parti fick flest röster. Uppskattningsvis 35%. Men valdeltagandet var katastrofalt lågt. Inte bara för att den serbiska minoriteten bojkottade valet, utan också för att mindre än hälften av den albanska majoriteten gick och röstade. Uppskattningsvis 15% av befolkningen i Kosovo röstade på den gamla gerillaledaren (enligt andra terroristledaren). Hashim Thaci var tidigare ledare för den ökända gerillagruppen UCK. Som inte bara kämpade för Kosovos frihet från Serbien utan också gjorde sig skyldiga till en grym utrensning och folkfördrivning av serber. Tyvärr bådar det illa för Kosovos framtid. Men det vågar ingen ansvarig säga av rädsla för att bli beskylld för att stödja Serbien.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s