Calles korthus rasar

Jag såg delar av Uppdrag Gransknings fortsatta program om de påstådda sovjetiska ubåtskränkningarna i går på kvällen. Och det är onekligen många frågetecken. Jag förstår att Calle Str.. f’låt Bildt inte vill kommentera saken. Han byggde ju upp sin politiska karriär på sin kritik mot Sovjetunionen. Och när nu hela bevisföringen faller ihop som ett korthus kan jag förstå att han helst vill gömma sig i garderoben. Jag får försöka se reprisen i kväll så att jag får se hela programmet.

Är det mer än jag som är trött på skriverierna om den försvunna Madeleine? Det känns som om Aftonbladet haft en artikel i frågan varje dag under de dryga 200 dagar som gått sedan tösabiten anmäldes som försvunnen. Varannan dag en läcka från polisen som ju numera misstänker att föräldrarna McCann själva ligger bakom försvinnandet. Och varannan dag är det någon släkting eller vän som uttalar sig och bedyrar deras oskuld och istället läcker bevis för detta. Jag har ju naturligtvis ingen aning om sanningen. Men min spontana fråga är hur föräldrar till så små barn kan lämna dessa ensamma på hotellrummet på kvällen och sedan sätta sig och pimpla flaskvis med vin på en bar flera hundra meter därifrån. Jag hade knappt kunnat gå ut med soporna!

Enligt beräkningar skickades det under oktober månad ut totalt 118 miljarder spammejl varje dag. Den högsta siffran någonsin. Av dessa hamnade 250-300 i min mejlbox varje dag. Att det ska vara så svårt att komma tillrätta med spamproblemet. En första förutsättning för att bli av med skiten är att ingen nappar på erbjudandena. För övrigt tycker jag att det borde göras en internationell överenskommelse om att alla massutskick av e-post (det finns ju legitima sådana också) ska ha en ansvarig utgivare. Den Internetleverantör som bryter mot detta och tillåter massutskick ändå stängs av från systemet.

Joggingrapport: Efter två och en halv veckas uppehåll fick det i går på kvällen bli dags för en joggingrunda. En förkylning med snuva har hållit mig borta från motionsspåren. Men som sagt, i går på kvällen kändes det att det inte gick att dra på det längre. Det känns att det blivit höst. Det är mörkt, svalt och fuktigt. Men trots det långa uppehållet och resterna av förkylningen kändes det faktiskt riktigt skönt. Allra helst början kändes förvånansvärt fräscht. Sluttiden på sexkilometersrundan, 30.30 är därför fullt godkänd. Jag har inte högre ambitioner.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s