Du snackar skit Göran!

Den Göran jag pratar om är Göran Johansson (s) i Göteborg, inte Göran Persson (s) i Vingåker. Göteborgsgöran har gått ut och krävt att alla flyktingar som använder sig av människosmugglare ska utvisas direkt utan någon prövning av deras status. Och vid en första tanke kanske det låter rätt eftersom Göran menar att det är ett sätt att komma åt människosmugglare som tjänar stora summor pengar på sin jobb. Men om man tänker på att för t.ex. en irakier är det enda sättet att ta sig hit. En irakier släpps inte in i Sverige utan visum (eller knappt ut ur Irak). Och om det finns risk för att han skall söka asyl får han inget visum. Och han kan dessutom inte söka asyl från utlandet, utan måste ta sig till Sverige först. Alltså i korthet, det enda sättet för en irakier att få en chans att söka asyl i Sverige är att ta sig hit illegalt. Smart tänkt Göran, men tänk först nästa gång!

Även kvällstidningarnas redaktioner drabbas ibland av nyhetstorka. Det hade i går drabbat Aftonbladets Bonusredaktion. Ämnet för två helsidor var håroholic. Bortskämda kändisdivor som springer till frisörskan jämt och ständigt på jakt efter den nya frisyren. Bland annat intervjuas Carolina Gynning, som berättar att hon går till frisörskan var tredje dag och blåser 3000-5000 kronor hos frisörskan i månaden. Antingen är hon en totalblåst bimbo som tror att världen snurrar runt henne eller också har hon skrattat hela vägen till banken, för att lösa ut sitt honorar, åt hur lättlurade journalister är. Tyvärr tror jag mest på det första alternativet och skulle gärna vilja tipsa Carolina om några organisationer som gärna tar emot ett litet bidrag. Hennes frissaräkning räcker till att rädda livet på en hel del människor. Jag hoppas hon tänker på det när hon sitter där och färgar om håret för femte gången det året.

För några dagar sedan hade jag synpunkter på vilket som är det värsta rovdjuret i skogen – alltså jägaren. Detta föranlett av att en älgjägare vådaskjutits. Det framkommer nu att den älgjägare som lyckades skjuta sin son istället för en älg tidigare dömts för mord på sin fru. Han har också dömts för vapenbrott. Hans vapenlicens var indragen och det gevär han använde vid älgjakten hade han lånat av en kompis – som inte heller har vapenlicens!

Och när vi ändå berättar om de ansvarsfulla jägarna i skogarna ser jag att polisen i Arjeplog har lyckats plocka in den jägare som tjuvjagat älg från snöskoter och bil. Minst 5 älgar har fått plikta med sitt liv i det aktuella fallet innan köttet såldes till ett slakteri. Som jag sagt tidigare – jag kan inte förstå tjusningen med jakt. Jag kan förstå tjusningen med att smyga omkring i skogen, att sitta på pass, att spåra de ståtliga djuren. Men att sedan skjuta dom?

Jag satt nu på kvällen och zappade runt bland TV-kanalerna, och fick det slutliga bevisat för att den globala uppvärmningen inte bara är en myt. Eurosport visade backhoppning – utan en flinga snö! Landningsbacken var gräs…..

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Du snackar skit Göran!

  1. Göran Johansson berör nå´t som många människor tänker på och har åsikter om… i det fördolda!Även om det finns brister i hans resonemang så pekar han på nå´t viktigt… Vi måste prata flyktingar och flyktingpolitik för många i Sverige tycker att det räcker nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s