Girighetens ansikte

Under rubriken ”Lönefest för finanseliten” berättar Ekonominyheterna om hur mycket 40 utvalda mäklare, analytiker och kapitalförvaltare plockat in på bankkontot. Tillsammans fick denna lilla grupp in drygt 200 miljoner kronor förra året. Det var en höjning med 31%. Observera, inte 3,1% som är vad vanliga löntagare fick på ett ungefär, utan 31%. Ekonominyheterna berättar också om börsbolagens chefer och deras inkomster. I täten ligger Sören Mellstig, vd Gambro som plockade in 67,8 miljoner. Ett drygt tjugotal ligger på inkomster på 20 miljoner eller mer. Det är de här gubbarna (för det är bara gubbar hela högen) som så fort dom får en chans predikar återhållsamhet med löneökningarna. Som varnar för att avtalen (på cirka 3% höjning) är ALLDELES för mycket. Skäms gubbtjyvarna inte ett dugg?

Som lösning på problemen med våld i skolan (föranlett av den 22-åring som knivhögg en rektor på en religiös friskola i går) har skoltalibanen major Jan Björklund konstaterat att det är alldeles för lätt att ta sig in på skolorna. Nu tror jag inte han menar att antagningskraven är för låga utan han menar nog att man ska sätta taggtrådsstängsel och beväpnade vakter kring skolorna. Den mannen är ett stort hot mot svenskt skolväsen. Alla problem som finns i skolorna ska lösas med slagord och hårdare tag. Det måste vara lätt att bo i hans värld där allt kan lösas på ett enkelt sätt. Tror han att gårdagens händelse hade kunnat lösas med hårdare tag? Tydligen är det så att 22-åringen som utförde dådet (och han har tydligen flera våldsdomar bakom sig) skulle hämnas på rekorn för att denna låst in hans lillebror i flera timmar i ett klassrum som straff. Det var tydligen en rektor som trodde på hårdare tag. Det var bara taggtråden runt skolan som saknades. Byt ut Jan Björklund!

Jag verkar vara på gnällhumör i dag. Så det är väl bara att passa på att gnälla på alla dessa musikmobiler som dagens ungdomar har med sig överallt. Levereras dom inte med lurar? Köper man en MP3-spelare får man alltid med ett par (urkassa) proppar att stoppa i öronen när man lyssnar. Det är oftast kasst ljud i dessa öronproppar. Men det är trots detta bättre ljud än det ljud som presteras av musikmobiler via högtalaren. Att sitta på ett tåg och tvingas lyssna till detta burkiga oljud (och dessutom skitmusik) är en plåga. Hör nu pågar och töser, visa hänsyn. Låt oss andra resenärer slippa ert oljud – använd lurar! Jag funderar allvarligt på att köpa upp en bunt billiga öronproppar och dela ut vid behov. Det kan ju inte bli sämre ljudkvalitet än den som presteras via högtalarna för de små tuffingarna.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s