En satans röra

Årets luciatåg ankommer

Rubriken hänsyftar till försäkringskasseanställdas förklaring till det motto som ska genomsyra Försäkringskassans arbete. ESR som enligt dom ledande där upp ska betyda Enkelt, Snabbt och Rätt, men som alltså av personalen döpts om till En satans röra. Som ni ser lyckades inte heller jag klara mig undan ett luciatåg till slut detta året. Under den personalinformation som det var kallat till på morgonen i dag dök detta helt manliga luciatåg upp till allas förvåning. Ja, inte riktigt allas förvåning. Jag tillhörde de förvarnade och hade kameran med…. Hur som helst fick vi alla mer information om vad som har bestämts från ovan och som det för de lokala och regionala cheferna bara är att lyda och införa.

Fler deltagare i Luicatåget

Jag noterar också att Försäkringskassan faktiskt tycker att regeringens idéer om skärpta kontroller i den Tillfälliga Föräldrapenningen är en dålig idé. Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson tycker att alla som begär ersättning för vård av barn ska bifoga ett intyg från dagis/skola som intygar att barnen varit frånvarande. Och här har faktiskt FK helt rätt när man säger att detta är en dum och dyr idé. Skolor och dagis har idag inget system för att föra frånvaroregister som passar. Utan om reglerna införs tvingas man skapa en ny byråkrati. Och dessutom visar erfarenheten att man hittar fler fuskare vid kontroller med arbetsgivare. Det spåret tycker däremot Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson inte om. Som moderat kan hon ju inte ge mer jobb till arbetsgivarna. Men faktum är att det inte skulle bli så mycket mer jobb för dom. I motsats till dagis och skolor så finns det ju redan ett system för detta (löner, sjukskrivningar osv) som bara behöver anpassas. Men som vanligt är fru Husmark Pehrsson ute och reser.

Vad har dom nu bestämt där uppe

Min sista bild från dagens Luciatåg visar den nykrönta Lucian Ulrika. Det är vår chef som tittar upp mot Huvudkontoret och inväntar nya order. Bilden får symbolisera den toppstyrda Försäkringskasseorganisation som nu genomförs.

På resen hem från jobbet idag stärktes mina fördomar mot jägare kraftigt. Jag har, som jag nog berättat förr, inte förstått hur någon kan finna nöje i att döda ett djur. Jag kan se behovet av jakt. och jag kan se nöjet av att vara i skogen och söka eller vänta på djuren. Men att sedan skjuta…. Hur som helst hamnade jag på tåget bredvid en kille som uppenbarligen var jägare. Han satt och pratade i mobilen med en kollega. Och när samtalet handlade om vildsvinsjakt sade han ett par gånger ”De’ e’ dajlit å döda”. För de som inte förstår skånska så kommer ordet dajlit från det danska dejligt som betyder skönt eller underbart. Dra ner ridån!

Joggingrapport 2007: Det krävs ganska stor viljestyrka för att ens ge sig ut och springa en runda vid den här tiden på året, allra helst på kvällen. En normal intelligent människa ger sig inte ut i kylan och mörkret frivilligt. Men faktum är att så snart man övervunnit motståndet och kommit ut så är det faktiskt ganska skönt. Men det är nog något som är svårt att förklara för den som inte själv springer då och då. Hur som helst gick det ganska bra igår på kvällen, trots kyla och allt. Tiden 30.30 får helt klart godkänt. Men lamporna 50, 51 och 53 på elljusspåret vid Tingvalla är fortfarande ur funktion. Läser man på Åstorps kommun inte min blogg? Kan det vara så illa?

Det är alltid taskigt när tidningar har för lång pressläggning. Ett sådant exempel är ICA:s kundtidning Buffé som trillade ner i brevlådan igår. Ett helt uppslag ägnades åt 9 nya färsfavoriter, bland annat med en beskrivning av olika sorters färs. Jag hittade dock inget om vikten av att bara använda färsk färs. Hade man från Buffés redaktion vetat vad Janne Josefsson hade på gång så tror jag att det här artikeluppslaget hade lagts i malpåse. Jag tycker ICA ska vara väldigt försiktiga med att ens nämna färs en tid framåt. Hur som helst brukar jag inte titta så mycket i Buffé. Mitt intresse av en massa recept är i princip noll. Coop och Medmeras kundtidning var tidigare mycket intressantare. Den innehöll ofta en hel del intressanta artiklar. Men även dom gjorde om tidningen för nå’t år sedan. Och det är nästan bara recept där också. Men man kan hitta något, någon gång i varje fall.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s