Vellinge – den renrasiga egoismens högborg

Vellinge kommun, starkt moderatfäste bebott av huvudsakligen bortskämda egoister, har återigen sagt nej till att ta emot några flyktingar. Kommunen är en av de få som hela tiden, varje år, vägrat ta emot några. Alla kommuner skriver inte avtal varje år, vissa pausar under några år osv. Men Vellinge vägrar konsekvent. Skälet är att i kommunen gäller att man ska tjäna pengar på allt. Den officiella motiveringen är att det är statens ansvar att ta emot flyktingarna, och att så länge man inte får så pass bra ersättning att man tjänar på det så kommer Vellinge inte att ta emot några flyktingar. Ett annat motiv är att det saknas bostäder. Antagligen menar man från Vellinges moderatledning att staten förfogar över ett eget territorium som inte tillhör någon kommun där alla flyktingar kan interneras. Och troligtvis tror man att det finns mycket fler lediga bostäder i Malmö och Södertälje för att ta några exempel. Frågan om flyktingmottagande kom inte ens så långt som till den politiskt valda församlingen, kommunfullmäktige / kommunstyrelsen. Beslutet togs på moderaternas eget interna gruppmöte! Fy f-n för Vellinge!

Joggingrapport 2007: Nu gick det inte längre att skjuta på det. I går fick jag pressa in tid för en runda på kvällen. Under lunchen hade jag gjort en ny investering i ett löphjälpmedel. Jag köpte ett par nya vantar att ha på mig när jag springer. Skinnhandskar är inte det ideala. Men att vara utan något på händerna i kylan är ännu värre. Om det var de nya fingervantarna jag investerat i (69 spänn på rea) eller om det var något annat, vet jag inte. Men det var riktigt skönt att springa i går på kvällen. Kanske var det också kylan som ju gjorde att det inte var så dyngigt som hjälpte till. Tiden 29.40 är ju i varje fall riktigt hyfsad, den bästa på länge. Det negativa var att dels har man fortfarande inte fixat de lampor som inte fungerar på elljusspåret. Och sedan hade någon ryttarjävel varit ute och ridit i joggingspåret. Det var till att cirkla runt mellan Bruntes hämnd vid ett par tillfällen. Lyckligtvis fanns det inga högar med hästskit där det var så mörkt att man inte såg något – tror jag i varje fall!

Apropå gårdagens kommentar om Svenska Dagbladet, så ser jag att tidningen i går verkligen var före sin tid. Man publicerade en fyra sidors annons för Onoffs sommarrea. Jo, det står faktiskt sommarrea i annonsen. Men, det är klart, kan man äta fastlagsbullar långt innan jul så kan man väl ha sommarrea året runt.

Jag såg att Socialstyrelsens rekommendationer om sjukskrivningstider för olika sjukdomar blir ytterligare försenad. Kvaliteten anses fortfarande inte var tillräckligt god. Kritiken mot det hela har väl lyckligtvis gjort att man verkligen bemödar sig om att ha tänkt igenom det hela ordentligt innan man sätter det hela på pränt. Däremot tycker jag att tanken är riktig. Detta så länge det verkligen poängteras att det är riktlinjer som ska användas flexibelt. Dvs att läkarna inser att det i det verkliga livet kan skilja beroende på olika faktorer. Och att Försäkringskassan inte heller tvingas hårddra riktlinjerna. Tyvärr är jag orolig med den toppstyrda organisation som Försäkringskassan utvecklats till. Och med den politik med ”piskan på” som högerregeringen står för.

9 kommentarer

Under Okategoriserade

9 svar till “Vellinge – den renrasiga egoismens högborg

 1. uno

  Sven, har varit i Vellinge, hade en fjälla där nån gång. Kungen red runt på stranden minns jag, dömde i nån sandslottstävling. Hästar ja, hur många finns det? Hundar brukar vara knepiga, men numer är hästarna nästan lika många, nöjeshästarna som ska ha stall och fisutrymme i luften och ridas runt nästan överallt. Åhå och tack för en träffsäker blogg.

 2. Visst kan man anse att Vellinge är rasistiskt, om man ser det enfaldigt och enkelspårigt. Vellinge motsträvan till att ta emot flyktingar bottnar inte i någon egoism eller renrasig ideologi. Det är mycket enklare än så. Vellinge ställer bara ett motkrav för att ta emot flyktingar. Det är att när flykting kommer över kommungränsen så skall flyktingen ha arbetstillstånd. Det är ett rimligt krav anser jag. Det orimliga kravet ställs av migrationsverket och dess rasistiskt sanktionerade politik beslutat av vänsterpartierna om att arbetstillstånd inte skall medges under den tid utredningen pågår. Dessutom har vänsterpartierna beslutat att migrationaverket har monopol på utredningar om flyktingar och att dessa få ta hur lång tid som helst. Mer än 90 % av alla flyktingar vill hellre jobba än att ta emot bidrag. Vänsterpolitiken i Sverige har ensidigt gått ut på att passivera flyktingar till att bli bidragsmottagare.Under tiden flyktingarna vägras få komma in i samhället genom att man vägrar de tillstånd att arbete skapar en segregering i samhället. Det är den politik socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har fört sista 25 åren. Förhoppningen ligger nu hos alliansens rikspolitik att man river upp denna socialistiska raspolitik a la NSDAP och ger utrymme för flyktingar at bli samhällsmedborgare på likvärdiga villkor i samhället som alla andra som bor här.

 3. Men du SingleStar, var ska flyktingarna befinna sig tills dom kunnat få ett arbetstillstånd? I något interneringsläger som inte ligger i någon kommun?De som applåderar Vellingemoderaternas beslut främst är SverigeDemokraterna.

 4. Sven, vad är det som är så svårt med att ge flyktingarna ett arbetstillstånd? Av vilken anledning skall man utestänga flyktingarna från arbetsmarknaden?

 5. Vistt ska dom kunna ges arbetstillstånd, så att de som kan få ett jobb också har möjlighet att försörja sig själva. Och vi samtidigt ser till att dom inte blir en andra klassens arbetskraft som utnyttjas av ansvarslösa arbetsgivare. Men det är inte där problmet med Vellinges illaluktande egoism ligger.

 6. Är den här rasismen också Vellinges skuld?http://www.kvp.se/nyh…Vem är det som skapade lagarna som skickar ut folk från Sverige och splitrar familjer trots att inget brott är begånget? Finns det någon på vänsterkanten som ärligt vågar stå upp och säga att hon har sig själv och skylla för att hon blev utvidsad ut ur Sverige?

  • Sven

   Vem har sagt att jag tycker den svenska flykting / invandrarpolitiken är bra? Det finns mycket att kritisera (bland annat de effekter som du visar på). Men Vellinges egoistiska vägran är ju tvärt emot en lösning på de problemen.

 7. Vellinges inställning är förbannat bra. De sätter press på den av socialdemokraterna skapade migrationsmyndigheten med sin rasistiska übemenschenmentalitet att få röver ur stolen och gör nytta för sin lön. Det är Vellinge som kommer skapa förändringar, inte att vidmakthålla en rasistisk inställning om att tvinga bort folk från arbetslivet.Vellingemoderaterna är inte rasistiska.Sossarna och dess skapade migrationsverk är rasistiska.

  • Sven

   Vi kan vara eniga om att vi inte är eniga. Du anser att Vellinges vägran att ta emot flyktingar är bäst för flyktingarna. Jag anser att det handlar om ren egoism. Sedan leder nog inte vår diskussion längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s