Byt ut Husmark-Pehrsson

Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson fortsätter sin kamp för att bevisa sin okunskap. Som argument för sitt förslag om att sänka sjukpenningen för de som har betalt för extra försäkringar säger hon: – ”Det är en inkomstprövning av en stödform, och det har vi redan när det gäller det mesta, som dagisavgifter och äldrevårdsavgifter. Staten ska inte betala ut pengar om det finns andra tillgångar.” Vilket ju är ett tydligt bevis för att hon inte vet ett skvatt om det hon har ansvar för. Sjukpenningen är en försäkring, dvs man betalar in en avgift beroende på vad man tjänar för att sedan få ut en ersättning i förhållande till vad man förlorar. Sjukpenning är inte ett inkomstprövat bidrag. Det är ungefär som om bilförsäkringsbolaget skulle säga att vi betalar bara ut 50% ersättning för din stulna bil, du har så mycket pengar redan! Du är socialFÖRSÄKRINGSminister, inte socialBIDRAGSminister Cristina. Läs på eller avgå!

En annan som inte heller fattar ett dugg (dom är väl inte släkt?) är Søren Krarup i Danmark. Han är av de ledande inom Danskt Folkeparti. Han tycker att Skåne, Halland och Blekinge borde återföras till Danmark (precis som Schlesvig-Holsten från Tyskland). Han grundar detta på den misshandel av Danmark och den tvångsförsvenskning som skåningarna utsattes för sedan vi ockuperats av de svenske för 350 år sedan. Den poäng han har är att Skåne ju faktiskt stals från Danmark efter ett krig och att försvenskningen av skåningarna var mycket blodig. Men med så’na som Danskt Folkeparti i närheten av maktens grytor i Danmark skulle jag inte ens komma på tanken att närma Skåne till Danmark. Snarare är det av vikt att hålla Skåne rent från influenser får det ibland nästa öppet rasistiska Danmark. Søren är en uppenbar tönt.

Jag hörde riksdagsledamoten (och förre KD-ledaren) Alf Svensson på radion i förmiddags. Han var mycket kritisk till den politik som förs av Högeralliansregeringen, som han betecknade som omänsklig. Det fanns ingen vilja att sätta sig in i hur hårdare regler påverkar den enskilda personen. Han menade att regeringen kontrollerades av unga politiska broilers utan livserfarenhet. Hans efterträdare, socialminister Göran Hägglund, ville inte kommentera sina läromästares kritik. Däremot tyckte finansminister Anders Borg att den gode Affe var ute och reste, och visade därmed att han inte heller fattat effekterna av den högerpolitik som förs med piska på de svaga och morot till de starka.!Observera att en del ordval i ovanstående är mina tolkningar av vad Alf Svensson verkligen sade.

Digital-TV är bra – ibland. Man skulle ju få så mycket bättre bild. Och det stämmer, bilden är mycket bättre, när där är bild. Men när det är störningar så föredrar jag den gamla analoga gryniga bilden är dagens ruta med texten att det saknas signal. Under ett antal dagar har vi inte kunnat se SVT:s kanaler alls. Högtrycket har gjort att störningar från sändare i Danmark och Tyskland slår ut den digitala signalen. Jag undrar vem som fattade beslutet att just SVT:s kanaler skulle placeras på den frekvens som är mest utsatt. Det är tur att det inte inträffar en katastrof just nu. Då är det ju meningen att information ska lämnas via SVT. Men det kommer väl en dag när man återigen kan se Rapport och Aktuellt. Vi kan ju som kompensation i varje fall se Nickelodeon, TV400 och Aftonbladets TV7!

Och när vi nu ändå är inne på teknikens problem. Jag ser att Banverkets information på monitorer osv slogs ut för ett par dagar sedan pga datatrubbel. Fast uppgiften om att det hela var igång på fredag eftermiddag är ren lögn. I Åstorp är det fortfarande tomt på alla monitorerna.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Byt ut Husmark-Pehrsson

  1. Mee

    Önskar dig en riktig GOD JUL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s