Borgerlig inflationsbrasa

Den svenska inflationen fortsätter att stiga. Den är nu uppe i 3,5%, vilket är den högsta på 15 år. Man kan också uttrycka det på ett annat sätt. Det är den högsta inflationen vi haft sedan vi senast hade en borgerlig regering med en finansminister på högerkanten. Att vi inte lär oss av våra misstag?

Maria Borelius (minns ni henne, en av de där kortlivade moderatministrarna) har drabbats av en liten skatteskuld. Trots generösa skattesänkningar från partikamraterna glömde hon att ta upp inkomsten av att hyra ut den ”lilla” villan i Djursholm. Dessutom avskaffade hon förmögenhetsskatten innan partikompisarna hann fatta beslut i riksdagen. Det blev en nätt skatteskuld på en halv miljon.

Enligt försäkringsbolagens beräkningar är (lågt räknat) 10-15% av utbetalningarna fel. Folk lurar våra försäkringsbolag. Observera att jag pratar inte om Försäkringskassan, jag pratar om de privata försäkringsbolagen. Vi kan alltså inte förvänta oss några upprörda kommentarer från Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson.

Besöksräknare

Artikeln i HD om Sven Tycker gav ett märkbart större utslag i besöksantalet på bloggens huvudsajt än vad gårdagens artikel i Metro gjorde. Bilden här visar ett stapeldiagram över besöksstatistiken (i varje fall en del av besöken). HD-artikeln gav ett enormt utslag, som sedan lagt sig, om än på en klart högre nivå än tidigare. Men Metro-artikeln märktes inte så mycket. Sista dagen är inte komplett eftersom alla kvällens besök inte är medräknade än. Dessutom är siffran inte helt komplett. Det är uppenbart att en del besök som ligger bakom olika former av brandväggar inte alltid kommer med. Och detsamma gäller den som skriver in URL:en manuellt istället för att klicka på en länk.

Eftersom det är på gång med nya förhandlingar om ett fredsavtal i Mellanöstern passar israelisk militär på att göra en extra blodig attack på Gaza. I dag har 17 personer dödats i Gaza på en enda dag (det tar det mer än ett år att komma upp i den siffran för dödade israeler). Israel vill inte ha en fredlig utveckling (eller ska vi uttrycka det som att tongivande hökar inom Israels militär vill inte ha en fredlig utveckling). Varje gång en process är på gång mot fredsförhandlingar trappar den israeliska militären upp sina aktioner. Det är dags för hela det internationella samfundet att göra klart för Israel att man måste sluta attackera Palestinskt område, man måste lämna all ockuperad mark och man måste dra tillbaka alla bosättningar på ockuperad mark. Och samtidigt ställa krav på palestinska grupperna att när detta sker sluta med attacker mot Israeliskt territorium.

Jag såg förresten en rubrik i en tidning som påstod att Mats Odell är en tillgång för oppositionen. Så sant, så sant. Kanske ska man inte fortsätta kräva hans avgång. Ju längre han får hålla på, desta fler väljare får partierna till vänster! Och eftersom KD är på väg att åka ur riksdagen vid nästa val så är vi av med honom se’n.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s