Rojalistisk dynga

Jag såg i går på TV första avsnittet av nya säsongen av Debatt. I varje fall såg jag den första delen av programmet – innan jag somnade. Det handlade om varför svensk media fjäskar så fruktansvärt för svenska kungahuset. Och egentligen var väl de flesta ganska eniga om att det var på det viset. Den enda som jag egentligen kunde höra som inte alls höll med verkade komma från SVT! Kan man bli chef på SVT trots att man har så dålig koll på verkligheten? Tyvärr förstördes hela debatten av Annette Kullenberg. Både hon och Kristina Lugn tillhör de personer som gör att man ångrar att ljudfilmen uppfanns. Dom gör sig bäst i det skrivna mediet kan man uttrycka det som. Tyvärr försvann intresset för ämnet som ju är intressant. En intervju med någon ur knugafamiljen handlar om att i nåder få ställa snälla frågor så att han/han kan framstå i ännu bättre dager. Alla offentliga personer ska kunna granskas, men inte det här gänget. DET är en skandal. Men det verkade inte ens en stor del av media vilja inse. Och det värsta av allt var att det var Public Service SVT som var värst.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

På radion i morse hade man ett inslag om försäljningen av klonat kött. Det verkar som om svenska myndigheter inte har något inflytande över den frågan. Det bestäms på EU nivå vad som ska gälla i Sverige. Men det är man van vid, så det jag allra mest reagerade på i inslaget var att den som fick representera lantbrukarkåren var den ökända f.d. lantbrukaren Gunnar Nilsson i Viken (Höganäs kommun). Här i Nordvästskåne ökänd för mycket, men i resten av Sverige väl mest känd för sin import av Belgian Blue. Men i radion presenterades han som pensionerad lantbrukare. Inte ett ljud om att den pensioneringen var påtvingad sedan myndigheterna tagit ifrån honom rätten att ha djur!

Den våldsamma omorganisation som Försäkringskassan just nu genomför får konsekvenser för många anställda. En stor del av personalen får nya arbetsuppgifter, många tvingas till långa pendlingsresor till jobbet. Och en hel del blir över eftersom Försäkringskassan inte kan erbjuda ett lämpligt jobb inom rimligt pendlingsavstånd när alla arbetsuppgifter ska flyttas runt i landet och centraliseras till storstäderna. Och många andra kommer (som jag) också att tvingas välja att lämna verksamheten eftersom det som erbjuds är orealistiskt. Men i dag fick jag information som tyder på att man från Försäkringskassan nu försöker locka de som kommer att bli över att sluta tidigare än nödvändigt. Detta sker genom att locka med vissa förmåner om dom säger upp sig, och samtidigt hota med att om dom väljer att jobba kvar så länge som möjligt så hotas dom med att ställas utanför eventuell hjälp från t.ex. Trygghetsstiftelsen för att sedan hitta nytt jobb. Detta sker alltså samtidigt som vi inte hinner med jobbet, tvingas till regelbunden övertid osv. Försäkringskassan som arbetsgivare är en ren fars!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s