Sminka dig mera – du kan bli president

Det är dyrt att bedriva politiska kampanjer. Valrörelser är dyra företeelser. Det ska betalas ersättning till många valarbetare, trycksaker ska produceras och distribueras, annonser ska produceras och betalas för, resor ska göras och så vidare. Det är otaliga miljoner som rullar i USA just nu inför presidentvalet. Den franska riksrevisionen har räknat fram att högerns Nicolas Sarkozy (som vann presidentvalet i Frankrike) under valkampanjen spenderade mer än motsvarande 325.000 kronor på att sminka sig. Eftersom valkampanjen varade i 34 dagar blir det ett snitt på drygt 9.500 kronor om dagen! Men det lönade sig tydligen, för han vann ju både valet och en ny kärlek! Den intressanta frågan är vilket som var viktigast – DET är en fråga för världens grävande journalister.

Det här med att grova brottslingar blir utvisade ur landet till sitt hemland är i princip en riktig princip. Men, nu ser jag att Tjock-Steffe, Stefan Eriksson, ska utvisas från USA – till Sverige. Principen är inte alltid bra!

EU-Parlamentet tycker att de föreslagna EU-kraven på bilindustrin för att minska utsläppen av koldioxid är för stränga. Därför har man beslutat att lätta på kraven. Med EU för bättre miljö – eller högre vinster för bilindustrin var det kanske.

För några dagar sedan berättade jag att Region Skåne gjort upphandling av serviceresor för ett antal kommuner. Och resultatet blev att ett bolag fått avtal på större delen av trafiken. Och som resultat riskerar flera mindre kommuner att bli av med sitt taxibolag eftersom det inte längre finns underlag för företaget. Huvudansvarig för upphandlingen i Region Skåne är moderaten Lars-Ingvar Ljungman från Vellinge. Lars-Ingvar är också kommunalråd i Vellinge. Dom sade helt nyligen upp avtalet med exakt samma taxibolag i förtid eftersom bolaget inte skötte verksamheten enligt avtalet! Kan det vara så att kvaliteten på servicen för de egna kommuninnevånarna är viktigare än för andra skåningar? Men uppriktigt sagt så har man olika regler. I Region Skåne gäller billigaste anbud. I Vellinge har man satt ett pris och ger till det bolag som ger bäst service för det priset.

Springtimeuppladdning 2008: I dag lyckades jag komma ut innan det blev mörkt, vilket innebar att jag (tyvärr?) valde att springa den lite längre åttakilometersrundan när jag nu inte var beroende av elljusspåret. De åtta kilometrarna (även om det väl är knappt åtta…) känns ordentligt i benen. Hur som helst kom jag runt – springande hela rundan. Och tiden 42.35 är väl acceptabel. Fortfarande gäller målsättningen om två rundor i veckan, varav helst en på helgen på dagtid som därmed kan göras lite längre. Jag ska väl i varje fall lyckas fixa det någon vecka då och då.

Sedan några dagar har Israel blockerat samtliga gränsövergångar till Gaza, och ingenting släpps in eller ut. Enligt beräkningarna tar bränslet för elproduktion i Gaza slut ungefär när detta skrivs. Tanken bakom Israels blockad är att man tror att när befolkningen i Gaza får lida ännu mer kommer dom att vända sig emot det Hamas-styre dom tidigare valt. Jag för min del tror snarare att Israels terror mot Gazas civilbefolkningen får till resultat att ännu fler i ren ilska ansluter sig till de extrema grupper som inte vill ha en fred som kan accepteras av alla parter.

Jag såg förresten Blues Brothers på TV i går på kvällen. DEN filmen har åldrats med värdighet. Den får fem svarta solbrillor.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s