Smit från skatten

Tidningen Fokus har i sitt senaste nummer en snyftartikel om Monica Friberg. Sedan 30 år bor hon i Monaco. ”I likhet med många andra kom hon till miljonärsmekkat för att skydda sina pengar och ägodelar”, förklarar man flytten med i tidningen. Och det är ju en ganska fin omskrivning för att smita från skatten! Nu har det visat sig att flytten inte var så lyckosam för stackars Monica. Med hjälp av ett tydligen korrupt rättsväsende i furstedömet har hon blivit svindlad på miljonbelopp. Och hon stämmer därför staten Monaco på motsvarande 19 miljoner kronor. Och visst är det taskigt att bli lurad. Men det kanske hade varit mer lönande i längden att stanna i Sverige och betala skatterna här? Jag tycker inte synd om skattesmitare!

För några dagar sedan gick man ut med stora varningar om både storm och orkan. Då blev det inte så mycket (häromkring i varje fall). Men igår och ännu mer i dag har det blåst till ordentligt. Det gäller att hålla i hatten, om man nu är så korkad så att man går ut med hatt i detta vädret.

Något jag inte tänkte på i går när jag gick igenom Synovates senaste opinionsundersökning (och som jag faktiskt inte sett någon annan kommentera heller) är det faktum att om dessa siffror hade varit ett valresultat hade Socialdemokraterna fått en helt egen majoritet i Riksdagen. De tre Högerallianspartierna som skulle kommit in i riksdagen (KD hade åkt ut) får sammanlagt 34,5%. V + Mp får 11,6% dvs sammanlagt 46,1%. Socialdemokraterna har ensamma 46,8%. Ett resultat som allså är en mardröm för alla – utom S möjligen.

Fast inom S verkar man också oras över de höga siffrorna. Ett intern liten gräl kan väl alltid minska ner dom till mer lätthanterliga siffror!

I Hjo gör man vad man kan för att minska det politiska intresset. För att så få politiskt intresserade som möjligt ska kunna ha något inflytande över kommunens verksamhet ska man nämligen avskaffa alla politiska nämnder i kommunen, förutom Kommunstyrelsen. Allt för att spara pengar – tror man. Egentligen fattar jag inte varför man inte tar steget fullt ut och avskaffar politikerna helt. Varför ska folket lägga sig i hur kommunen styrs. Är det inte lika bra att bara anställa en kommunpåve på livstid. Han kan bestämma allt som inte bestäms av lägre tjänstemän. Då kan man helt avskaffa demokratiska val också. DET skulle bli billigare! Hjo:s moderata kommunalråd Catrin Hulmarker får rådet helt gratis. Hon kan börja spara pengar genom att sänka sin lön till hälften!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s