Champagnekorkarna smäller på moderaternas partikansli

I går var det champagne på moderaternas partikansli. Äntligen en opinionsundersökning som visade bättre siffror än förra månaden. Fast de flesta supportrarna hade man visst tagit från major Jan Björklunds kompani. I Demoskops nya mätning är det Moderaternas plus med drygt 4% och Folkpartiets minus med drygt 3% som är de stora förändringarna. Sammanlagt har oppositionen tappat knappt 3%. Några champagnekorkar smäller däremot inte hos Kristdemokraterna som ännu en månad ligger under 4%-spärren.

Enligt en undersökning saknar 17% av de kommunala skolorna ett eget skolbibliotek. Hälften av friskolorna saknar skolbibliotek. För att spara pengar snålar man helt enkelt in på detta och utnyttjar istället de kommunala biblioteken. Men någonstans måste man ju spara in så att det kan bli ett överskott. Det räcker inte med att spara in på lönerna. Andelen icke-behöriga lärare är också mycket högre på friskolor jämfört med kommunala skolor. Och trots detta har man lyckats få en massa svenskar att tro att kvaliteten är bättre! Skicklig marknadsföring?

Enligt djurförsök som gjorts gick djur som fick konstgjorda sötningsmedel istället för äkta socker i sin kost upp mer i vikt än de som fick naturliga råvaror. Känn er lurade alla ni som tror att det är hälsosammare med Coca Cola Light!

Högeralliansen har tydligen dragit tillbaka sitt förslag om att begränsa sjukpenningen till 75%, och att då konfiskera de pengar som anställda betalt en privat sjukförsäkring för. Förslaget tillhör de från remissinstanserna mest sågade förslaget i modern svensk politisk historia. Så det var inte så underligt att man till slut drog tillbaka dumheterna. Mest förvånande är att det dröjde så länge som det gjorde. Fast jag har fortfarande inte hört någon kommentar från Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m).

För övrigt ser jag att Försäkringskassan sågar en hel del av Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrssons (m) förslag om sjukpenning och rehabilitering. Bland annat tycker man att man från politiskt håll har för bråttom. Jag tror ministern blir ännu mer stött på Försäkringskassan nu. Vi kan nog förvänta oss ännu en kontrollmyndighet som ska kontrollera FK.

Själv sågar jag det svar jag fått på en fråga jag ställt. Det finns i samband med Försäkringskassans nya organisation möjlighet att på Intranätet ställa frågor om den nya organisationen. Och innan jul undrade jag lite om man inte missförstått varför de flesta som jobbar på Försäkringskassan jobbar just på Försäkringskassan. I de nya s.k. Nationella Försäkrings Centra som ska inrättas framställs det som en fördel för de som ska jobba där att dom ska slippa ha så mycket kontakt med våra ”kunder”. I den nya organisationen ska man nämligen inte kunna nå sin handläggare inom de flesta ärendeslagen. Samtalen ska kopplas till en telefonikundtjänst någon annanstans i landet. Och jag är övertygad om att de flesta som jobbar på Försäkringskassan gör just detta eftersom dom vill jobba och ha kontakt med människor. Inte vara datorhandläggare. Svaret på min fråga tog en och en halv månad att få fram, och då hade det varit uppe på Försäkringskassans Huvudkontor och vänt. Och det svar som nu i förra veckan presenterades var ett: Jasså! Ett äkta blaha- och svammelsvar. Det hade väl varit möjligt att på den tiden knåpa ihop något bättre?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s