Castros avveckling

På Cuba har Fidel Castro meddelat att han inte har för avsikt att ställa upp till omval som president. Förhoppningsvis kan det leda till en utveckling i mer demokratisk riktning på ön. Kanske kan prestige och rädsla läggas åt sidan på båda sidor, dvs hos både Kommunistpartiet på Cuba och huvudmotståndaren i Washington, och det leda till en utveckling i positiv riktning för folket. Om Cuba ska skapa något nytt kan man från USA samtidigt passa på att lätta på trycket. Kanske kan det leda till nya steg i demokratisk utveckling. Kanske kan den kubanska regimen börja släppa politiska fångar. Fast tyvärr är det ju inte Cuba som håller de flesta politiska fångarna på Cuba – det är USA på Guantánamo! De flesta som hålls inspärrade där är inspärrade pga sina åsikter, inte för att dom begått terrorhandlingar.

Major Jan ”skoltalibanen” Björklund slog till i går igen. Nu var det SFI-undervisningen (SFI = Svenska för invandrare) som skulle sättas åt av Sveriges ledande slagordspolitiker. Enligt den gode majorn sitter nämligen invandrarna mest av tiden där eftersom dom kan få socialbidrag under tiden. Men nu ska betongmajorn sparka dom i häcken så dom skärper sig. Max tre år får dom på sig att lära sig svenska. Klarar dom inte proven efter det så får dom skylla sig själv. Fast man kan tycka att man bara behöver lyssna på drottningen för att inse att det är inte så lätt att lära sig nya språk. För vissa är det lätt, för andra tar det tid. Silvias svenska är ju faktiskt usel med tanke på de mer än 30 år hon bott i landet. Men hon gick nog aldrig på SFI, så det finns kanske en förklaring.

Polisutbildningen ska skäras ner kraftigt, till ungefär hälften. I dag sker utbildningen i Växjö, Umeå och Stockholm (Solna). Nu ska utbildningen minskas kraftigt, och i Växjö och Umeå kommer det bara att bli kvar en bråkdel av utbildningsplatserna jämfört med i dag eftersom minskningen sker främst här. I fortsättningen ska det i stort sett bara utbildas poliser i Fjollträsk. Från att tidigare ha haft mer än 50% av platserna utanför huvudstaden ska nu nästan 75% av platserna förläggas till Solna. Och det kan vi ju förstå, det är där det behövs poliser verkar man tycka från Högeralliansen. Själv trodde jag att det behövdes poliser i hela landet!

Och när vi nu ändå är i Fjollträsk så ser jag att Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm fyllt 100 år. Och det har firats med en maskerad för alla inbjudna. Dramatenledningens enda krav på de inbjudna var att dom skulle just klä ut sig. Gösta Ekman kom med hundbajs i pannan, Ulf Adelsohn verkade ha klätt ut sig till en medeltida bankrånare, Börje Ahlstedt såg ut som en medeltida brittisk kung, Lars Ohly såg ut att ha klätt ut sig till moderat och Knugen och Silvia kom utklädda till … Knugen och Silvia?!? Av de bilder jag sett så verkade man inte ha krävt någon speciell utklädning av just det paret. Fast dom instämmer kanske i att dom egentligen alltid är maskeradklädda!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s