Mer pengar i MIN plånbok med moderaterna

Jag ser att moderaterna vill utöka den jämställdhetsbonus som ska införas inom föräldrapenningen. Moderaterna vill att det även ska betalas ut en bonus till pappor som tar ut mest vård av barn. Och att pappor som jobbar deltid ska få en bonus. Och eftersom jag är den i familjen som tar mest TFP när barnen är sjuka, och jag ju dessutom jobbar 75% så skulle ju de tankarna var lönande för mig. Fast jag vet inte om jag håller med om det lämpliga trots detta. När det gäller TFP:n så tar mammorna ut drygt 60% och papporna knappt 40%. Om man tar hänsyn till att det finns många fler ensamma mammor än ensamma pappor så är det ju faktiskt inte så stor skillnad i de familjer där det finns två föräldrar tillgängliga. Och att höra moderaterna (det ska löna sig att arbeta…) föreslå en bonus om man jobbar mindre känns en aning avigt. Se istället till att den ersättning som betalas ut är rimlig även för den med lite högre lön, och se till lönerna går upp inom kvinnojobben.

Jag hörde på radion för någon dag sedan hur Spendrups lyckats plantera en nyhet i media. Det berättades nämligen om att ölimporterande är en stor miljöfara. Ett antal lastbilar körs varje dag med svenskt öl till Tyskland för att sedan köras hem igen av en massa skåpbilar samma dag. Och Jens Spendrup var upprörd över miljöproblemet. Men egentligen är det ju inget problem att lösa. Det är ju bara att förbjuda att man kör hem mer öl än man kan BÄRA så är problemet löst. Eller? För det var väl det som Jens Spendrup var ute efter?

För någon dag sedan såg jag små artiklar lite var stans i tidningarna om en 77-åring som blivit attackerad av en varg. I dag ser jag att de som granskat ärendet hävdar att det nog snarast var en hund som attackerade mannen. Taskigt för varghatarna! Besök gärna Rovdjursföreningen eller Rovdjurscentret De 5 Stora och läs på.

Skillnaden mellan dollarn och Euron har satt nytt rekord. När Euron introducerades kostade den 1,17 dollar. Nu har den passerat den magiska gränsen 1,50. Främsta skälet till raset är USA:s usla statsfinanser. Ett enormt och växande budgetunderskott och ett lika oroväckande och växande handelsunderskott. Och en politisk ledning som inte har kraft att ta tag i problemen. Skattesänkningarna är heliga samtidigt som krigskostnaderna skenar.

Slutligen ser jag att Fredrik Reinfeldt tyckt att det är bra att skattemyndigheten granskar bankkonton i Liechtenstein. Bra Fredrik! Fast han visade inte samma upprördhet över skattesmitandet som Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) visar varenda gång hon talar om fusk med socialförsäkringar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s