Bloggtrams

Den nya trenden inom bloggvärlden ska tydligen vara mikrobloggar. Ständigt uppdaterade bloggar, med små meddelande uppdaterade via SMS, om jag förstår det hela rätt. Linda Skugge tillhör de frälsta, och tycker att alla bloggare borde börja mikroblogga. Det är ju så jättepraktiskt, och tar som exempel sitt tydligen senaste inlägg på sin blogg:
”Har ätit medialunch i Hötorgshallen. Nu på väg hem.”
Jaha, och? Vem f-n bryr sig? Jag vill inte påstå att min egen blogg är världens mest intressanta. Men någonstans finns det väl ändå en gräns för vad som det finns någon mening med att förmedla. Grundsyftet måste väl ändå vara att vilja förmedla något. En åsikt, en kunskap, en idé. Något meningsfullt. Jag tar mig för pannan och undrar vart världen är på väg. Eller det är bara så att Linda Skugge har investerat pengar i nå’n mikrobloggportal och är ute på värvningsstråt? För att kunna uppdatera via SMS är väl inte direkt nytt?

Springtimeuppladdning 2008: Det tog lite tid den här veckan innan jag kom så långt att jag gav mig ut och sprang. Det har kommit både det ena och det andra emellan. Bland annat har det inte känts upplyftande att springa när det legat snö på marken. Men i går var det tvunget om jag ska kunna pressa in två rundor denna veckan. Vädret var inte det mest inbjudande, det blåste kallt och dessutom föll det lite regn/snö hela tiden. Riktigt skitväder att springa i kort sagt. Dessutom var det mycket blött i spåret uppe i skogen. Rena lervällingen på sina ställen. Med tanke på allt detta är tiden 30.20 fullt godkänt.

Ska vi bojkotta OS i Beijing? En lätt fråga, men den är inte lätt att besvara. Ska vi låta idrottsmän som satsat kanske 5-6-7 år på att satsa inför OS-spelen betala priset på politikens prestigealtare? Jag tillhör de som inte tror att en bojkott är meningsfull. Däremot tycker jag att uppmärksamheten ska utnyttjas för att sprida information och försöka påverka. Kina är känsliga just nu för vad världen tycker. Och kanske innebär det att det går att driva på. En bojkott däremot, tror jag, blir ett spel för galleriet. Men det är uppenbart att en del extremliberaler (är det egentligen inte en motsägelse?) är livliga förespråkare. Fast jag tror inte att dom riktigt har hängt med. Dom lever i det förgångna. Dom ser bojkotten som ett led i sin kamp mot kommunism, socialism eller allt som dom tror är vänster. Men vad dom inte har förstått är att dagens Kina är inte en kommunistdiktatur. Kina av i dag är en marknadsliberal diktatur. En diktatur som befinner sig på Mammons altare. Kina är inte vänster, Kina av i dag är höger. Och när de extremliberala folkpartisterna i LUF inser detta kommer dom snabbt att dra tillbaka sina bojkottkrav.

Jag har just nu en ny månad med gratisprenumeration på Svenska Dagbladet. Och tänkte citera några rader här och var från Näringslivsdelen. ”Växande förlust för Crédit Suisse”, det är alltså en schweizisk storbank. ”Tysk krisbank börsstoppad”, staten har pumpat in 9 miljarder Euro i systemet. ” Tillväxten för första kvartalet blir 0,1 procent och under andra kvartalet blir det ingen tillväxt alls”, avser OECD:s prognos för BNP-utvecklingen i USA. Den ljusnande framtiden är vår…..

Slutligen ser jag att Carola tydligen var med och tävlade i Så ska det låta på TV i går. Och det gick tydligen inte så jättebra. Snarare gick det ganska dåligt – hon försvann i programmet. SVT blev tvungna att klippa in några extra framträdanden i programmet som spelades in i efterhand för att jämna ut det hela. Själv tittade jag på Monk istället. Har ni inte gjort det, så gör det. Sänds i 9:an klockan 20.00 på lördagar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s