Sågning av minister från de egna

Att Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) är en av regeringens svaga kort står allt mer klart. Det senaste förslaget om ättestupa i sjukförsäkringen har blivit helt nedgjort av alla parter. Och fru Husmark har nu tvingats göra ett antal korrigeringar i förslaget. Borgerliga Helsingborgs Dagblad skriver så här: ”Men det är utspel och återtåg av det här slaget som gör alliansens trovärdighet så stor skada. Till draget av hårdhet läggs så det av velighet.” Och fortsätter: ”När olika opinioner spelar upp viker man sig. Eller så har det varit ogenomtänkt från början…” Och lite senare: ”Men då måste det vara genomtänkt från början, motiveringarna klara, invändningarna förutsedda och opinionsläget värderat. På en eller flera av de här punkterna har det brustit…” Det här är alltså ministerns egen lokala borgerliga tidning på hemmaplan som spolar hennes insats så totalt. Byt ut Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m)!

VD:n för NGM-börsen (det är Sveriges näst största aktiebörs efter den stora börsen) har lämnat företaget av privata skäl heter det. I själva verket har det avslöjats att han gjort privata inköp på företagets bekostnad. Han har åkt på semester på företagets bekostnad. Och han har fört över aktier som förvaltats av företaget till sig själv personligen. Efter att betalt tillbaka mer än 100.000 kronor har företaget lagt locket på. Var är Högeralliansministrarnas upprörda utspel om att det behövs krafttag mot fusket och fifflet inom det privata näringslivet?

Utsikt över nordvästra Skåne

Gårdagen var ytterst blåsig. Och det bet i kinderna ordentligt när vi var ute. I dag är det egentligen enligt termometern några grader kallare (det var -7 när jag kollade i morse). Men eftersom det inte blåser och solen skiner är det riktigt ordentligt skönt. Och det var stor risk för att man faktiskt klädde på sig för mycket. Kimmy och jag ägnade en dryg timme efter lunchen till en liten söndagspromenad. Upp på Makadammens vall och en halv runda på Brottstigen, upp via Odenbacken och ner via Trappgatan. Där uppe har man en magnifik utsikt över hela nordvästra Skåne. Det var inte helt klar sikt så Hallandsås döljs lite i dis. Men visst är det magnifikt med åsen i bakgrunden och ett par vindmöllor i förgrunden.

Idrottsbevakningen just nu domineras av två löjliga sporter. Konståkning och Formel 1. Konståkning är en sak jag inte begriper ett dugg av. Fjantar som hoppar omkring på isen och entusiastiska kommentatorer som kläcker ur sig en massa floskler. För att inte tala om Formel 1. Överbetalda playboys som kör runt, runt, runt och sprider ut mängder av avgaser. Vinner gör den som har snabbaste bilen och har snabbast tekniker till att byta däck ett par gånger under loppet. Allt till ett öronbedövande oväsen. Kan man inte förbjuda dumheterna av miljöhänsyn?

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Sågning av minister från de egna

  1. Tack för ett bra blogginlägg. Husmark är under all kritik!Var med och stöd,Påskuppror mot utförsäkring av sjuka!ResursbloggenForum för nätverket ”Respekt för sjuka och utsattas rätt i samhället” resurs@resurs.be http://resurs.blogg.s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s