Sjuksköterska bliv vid din läst

Lokaltidningen berättade i går om hur f.d. sjuksköterskan men numera Socialförsäkringsministern Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) fick göra en insats i samband med en trafikolycka i Billesholm. Som utbildad sjuksköterska gjorde hon en föredömlig insats. Bra gjort Cristina! Jag tycker du ska återvända till sjuksköterskeyrket, det klarar du av jättebra (och jag menar verkligen det), men ditt nuvarande jobb klarar du inte av.

Maud ”linslusen” Olofsson (c) behövde mer mediauppmärksamhet så hon har aktualiserat ett förslag från Centerkvinnorna om att inkomstpröva barnbidraget. Den ursprungliga gränsen som framfördes var att det skulle avskaffas för alla med en inkomst över 20.000 i månaden. Men sedan detta spolats av i stort sett alla andra har man tydligen under dagen höjt gränsen en bra bit och även infört en gradvis minskning istället. Men fortfarande kvarstår dom stora invändningarna. En är att det kostar pengar att ha ett bidrag inkomstprövat. Omedelbart blir ju administrationen mycket dyrare. Och risken är stor att det kostar mer än det smakar. Ett annat argument är att man ju då inför ännu en marginaleffekt. Precis som med marginalskatter. Tjänar du mer får du betala mer i skatt och samtidigt minskar bidragen. Effekten blir att du inte får behålla något av inkomstökningen. Jag tycker vi behåller höga marginalskatter istället, det är effektivare och billigare att administrera. Ett tredje argument emot är att forskningen visar att det i slutändan är de med låga inkomster som får betala en sådan här ”reform”. Det finns ett fjärde argument också, och det är att barnbidraget är en överföring av resurser från familjer utan barn till familjer med barn. Jag tror att Stureplanscentern köpt dom här tankarna förutsättningslöst, men dom är ganska ensamma.

Överåklagare Christer van der Kwast har beslutat sig för att överklaga den friande domen mot de pengakåta Skandiadirektörerna Petersson & Spång. Att inte göra detta (med tanke på de motiveringar som gavs till den friande domen) hade varit tjänstefel. Tänk att så mycket fiffel och båg inte har resulterat i en enda fällande dom. Svea Rikes Lag har verkligen betoning på RIKes.

Jag såg förresten att de svenska skattesmitarna på löpande band nu håller på att flytta sina pengar från Liechtenstein, nya modemålet är visst Panama. Enligt rykten har flera fått hjärtsnörp av rädsla för att pengarna skulle hinna hittas innan flytten hunnit genomföras. Svenska advokater hjälper förresten med glädje till. Undrar om man glömde utbildning i moral och etik på advokatutbildningen?

Och så ser jag att duktiga jägare mördat en björnhona i Dalarna. Björnen hade visat sig vara aggressiv, så då var det ju naturligtvis bäst att ta livet av den. Undrar hur många jägare vi borde ha skyddsjakt på, som också visat tecken på aggressioner?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s