M som i Metall (eller M som i Moderaterna?)

IF Metall fortsätter att ha problem med att begripa vad M:et står för. M står ursprungligen för MetallARBETARförbundet. Dagens Metalledning verkar mest tro att M.et står för Moderaterna. Nyligen sade Metall nej till LO:s gemensamma fortsatta satsning på kvinnolöner. Det gäller ju att skydda sitt egna försprång på lönesidan gentemot kvinnolönerna. Vad är det annars som förklarar att lönerna inom fackliga områden med typiskt manliga jobb (som Metall) ligger skyhögt över traditionellt kvinnodominerade (som Livs)? Och nu går man ut och vill bygga fler kärnkraftverk i tron att det är bättre för miljön. Har Metall tänkt att vi ska bryta uranet i Sverige och anrika uranet i Sverige (båda dessa verksamheter är ytterst skitiga verksamheter)? Och tycker Metall att avfallsfrågan är löst? När man har besvarat dom frågorna ska jag se seriöst på M:s krav!

Sydsvenskan firar. Under rubriken ”Med lite hjälp från EU” gläds Sydsvenskan på ledarsidan åt att Högeralliansregeringen och EU kommit överens om att slopa presstödet till storstadstidningarna. Resultatet kommer troligtvis att bli att Sydsvenskans enda kvarvarande konkurrent i Malmö/Lund, Skånska Dagbladet, får lägga ner. Och det är väl en bra slogan – med EU för monopolet! Bonnierkollegan Dagens Nyheter är nog lika glada eftersom det också innebär att DN kan få monopol i Stockholm om Svenska Dagbladet inte heller klarar sig. Gissa om Bonnier satsat några miljoner på att lobba i Bryssel för att få presstödet slopat för storstadstidningarna.

Börjar ni också tröttna på Högeralliansarnas tjatande om den där dryga miljonen som drabbats av utanförskapet. I den ingår alla som t.ex. får ersättning från olika trygghetssystem. T.ex den som fått influensa några veckor, är föräldraledig eller har sysselsättning genom AF. ALLT ska räknas för att få det att se riktigt illa ut. Arbetarrörelsens tankesmedja hävdar att siffran över det verkliga utanförskapet är en tiondel av gnällspikarnas överdrivna över miljonen i utanförskap.

Det finns en del andra gnällspikar som kritiserar Maud Olofssons (cp) dubbla löner. Förutom lönerna för sina politiska uppdrag tar hon ut närmare en halv miljon i lön från Centerpartiet. Fast jag kan inte förstå varför man ska kritisera Maud för detta. Är man en värdig representant för de nya Mauderaterna så har man väl rätt att var girig. Det är väl inget att vara upprörd över – eller?

Vi ska förresten få ännu fler TV-kanaler i det fasta marknätet. Boxer ska få ännu fler kanaler fyllda av reklamavbrott att ta betalt för. Mest besvikna är nog Bonnierägda TV4 som bara fick en enda av de nya kanalerna (man hade sökt för en massa kanaler att sända skåpmat i). Fast å andra sidan ska man nog vara glada över att få behålla de man har i nätet. Enligt uppgift ska det nämligen finnas ett kvalitetskrav. Men det kan det nog inte vara så seriöst ställt med det kravet. Kalkonen TV400 fick ju fortsatt plats i nätet! Även elektronikindustrin fick en jackpot. Nu får vi nämligen köpa nya digitalboxar om vi vill se de nya kanalerna. Fram för det nya slit och släng-samhället!

Slutligen noterar vi att vi i kommande avtalsrörelse kan förvänta oss rejäla lönelyft. De ledande inom börsbolagen har fått sina ersättningar höjda med i snitt 8%. Och dom föregår väl med gott exempel? För det kan väl inte vara så att pengarna är slut när dom roffat åt sig sitt?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s