Absolut fransk vodka

Så har då Förskingringsminister Mats Odell hittat den högstbjudande till att köpa Vin & Sprit. Det är det franska Pernod Ricard som fått den stora äran. Ja, eller ska vi uttrycka det som att dom var villiga att betala mest för att komma över varumärket Absolut Vodka. Vid ett hemligt möte med Högeralliansregeringen i helgen bestämdes att man skulle acceptera deras 55 miljarder för hela rasket. Enligt flyglobbaren Odell är detta en bra affär för svenska folket. Enligt Mats Odell är det nämligen förmånligare att inte äga ett företag och istället ha tillgång till kontanterna som man binder upp i ägandet än det är att driva ett företag. Pernod Ricard är alltså grundlurade och ganska korkade! Och alla andra företagare också antagligen.

Aftonbladet hade i går räknat fram lite preliminärt hur mycket vissa tjänade på förändringarna i fastighetsskatten. En del storstadsmänniskor tjänar över 100.000 på ett år, många, många tjänar över 50.000 på ett år på förändringarna. Och sedan finns det dom ute i landet som förlorar på förändringarna, som får högre skatt (skatt eller avgift kan kvitta, det ska ju betalas). Det är kanske inte så konstigt att medan moderater och högeralliansen ökar i storstäderna så går det mycket sämre på landet. Det gäller att satsa på de sina.

Jag såg förresten Agenda i går på kvällen om Kristdemokraterna. Tyvärr trodde inte panelen på att KD skulle åka ur riksdagen vid nästa val. Jag har alltid tyckt att partiet är det mest onödiga partiet i Riksdagen. Min grundfilosofi är att all religion ska hållas borta från politiken. Den sammanblandningen leder aldrig till något gott. Det kvittar om det är Kristna värderingar eller Islamsk sharia eller Buddhister osv. Religion och Tro är något helt personligt som man håller för sig själv i sitt vardagsrum eller i den egna helgedomen. Det kan vara en kyrka, en synagoga, en moské, ett tempel eller vad det nu kallas. Men det ska hållas borta från Parlament, Fullmäktigesalar eller Domstolar. Sedan kvittar det om det är i Sverige, i USA, i Israel, i Iran, i Saudiarabien eller i Tibet.

Jag hörde i går på radion Ekots utrikesreporter rapportera från Paris. Det hela var i stort en hyllning till det franska postväsendet. Postkontor med ordentliga öppettider och en god service. Man kunde inte bara köpa frimärken, sköta bankärenden utan även t.ex. köpa kontorsmaterial osv. Helt enkelt ett postväsende som satsade på en decentraliserad service till ALLA. Men å andra sidan har det franska postväsendet inte drabbats av Maivor Isakssons idéer. Samma idéer som just nu håller på att skjuta även Försäkringskassans service i botten. Filosofi a la Maivor innebär nämligen koncentration, specialisering och centralisering samt avskaffande av personlig service. Fru Isaksson har nämligen först varit direktör på Posten, nu är hon direktör på Försäkringskassan. Varning utfärdas härmed till andra myndigheter, lås dörren om Maivor dyker upp!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Absolut fransk vodka

  1. magganorkide

    Apropå Vin & Sprit så hörde jag Håkan J i talet berätta att det inte längre är fransktägt. Nu är det finskt. Ja men fortfarande bra ”tyck”magganorkide

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s