Moderat solidaritet

En grupp moderater kräver att Anders Borg gör allvar av vad moderaternas partistämma bestämt om värnskatten. Dvs att den ska avskaffas. Anders Borg stretar emot. Han inser att med alla andra, för höginkomsttagare och förmöget folk förmånliga skattebeslut, går det inte att fortsätta skänka skattepengar till redan priviligierade samtidigt som A-kassor, sjukförsäkring osv försämras. De som drabbas av värnskatt (5% extra skatt på inkomster över 42.000 i månaden) har inkomster kvar som är högre när deras skatter är betalda än normalsvensken har innan hon börjat betala sin skatt. Dom har råd att visa den solidaritet med sina medmänniskor som värnskatten innebär. Men här handlar det om traditionell moderatpolitik – åt den som har skall varda givet!

Vägverket verkar äntligen ha insett det självklara. Dvs att den som har hälften av sina händer upptagna med annat än att köra bilen inte är trafiksäker. Vägverket är alltså på väg att föreslå ett förbud mot mobilsnackande (om man inte har handsfree) när man kör bil. Jag tycker att det är ganska självklart att den som bara har ena handen på ratten/växelspaken/mm och den andra fullt upptagen med att hålla mobilen rätt vid örat inte har sin fulla koncentration på bilkörningen. Att ansvarig minister, Åsa Torstensson (c), inte håller med tror jag tyvärr säger mer om henne än om Vägverket.

Statskontoret kritiserar Försäkringskassans IT-utveckling. Kostnaderna skenar och servicen är försenad. Men Försäkringskassan tillbakavisar kritiken. Dom har inga problem…..

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s