Högerns piska och morot

Från Högeralliansen har man uppenbarligen för avsikt att fortsätta på den inslagna vägen med lägre skatt för de som jobbar (dvs högre skatt för sjuka, arbetslösa, pensionärer och föräldralediga). Under argumentet att det ska löna sig att arbeta införs ständigt nya regler som gör att det straffar sig att bli sjuk, arbetslös, gammal eller få barn. Aftonbladet har i dag lyckats plocka fram ett riktigt talande exempel. Två syskon. Brorsan som är vice VD på en bank har skördat stora framgångar i högerns skattelotteri. Syrran som har drabbats av MS och sitter i rullstol däremot får betala det hela. Det är solidaritet på moderatvis. Jag förvånar mig att dom inte skäms öronen av sig!

Man drar sig tydligen inte ens för att ljuga i sin argumentation. Migrationsminister Tobias Billström använder ju argumentet att det bara är Sverige och Belgien som inte infört krav på att den flykting som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha egen möjlighet till att försörja sig och sin familj innan han eller hon har rätt att få hit resten av familjen, alltså hustru/make eller barn. Och med den svåra arbetsmarknad för flyktingar vi har inser alla hur svårt detta är. Men argumentet är en ren lögn. Österrike, Danmark, Finland, Nederländerna, Portugal osv osv osv är andra länder som inte heller har den regeln. Håll flyktingarnas familj borta från Sverige, men dränera gärna de fattiga länderna på sin utbildade befolkning och låt dom komma hit genom en friare arbetskraftsinvandring. Låt de fattiga länderna betala utbildningen sedan kan dom få komma hit och jobba och dra ner lönerna här samtidigt som vi drar nytta av deras kompetens – betald av någon annan. Att vi inte skäms!

Och i Italien är tydligen Silvio Berlusconi på väg tillbaka till makten. Har italienarna bara spagetti i bollen? Skäms dom inte?

Arbetsmarknaden har börjat bromsa in ordentligt. Antalet lediga platser är idag ca 35.000 färre än dom var för ett år sedan. Antalet svenskar som fått jobb via Arbetsförmedlingen är 16.000 färre nu är för ett år sedan. Att hitta sommarjobb för ungdomar är mycket svårare i år än förra sommaren. Den svenska ekonomin och arbetsmarknaden håller på att tvärnita. Men jag ska inte skylla på Högeralliansen. Precis som de goda tiderna förra året berodde på internationella faktorer (och en god grund lagd av den förra regeringen) så beror tvärniten nu på den internationella konjunkturen. Och då främst på det amerikanska ekonomiska fiaskot.

5 kommentarer

Under Okategoriserade

5 svar till “Högerns piska och morot

  1. Bra skrivet!Gillar din rättframma stil.Jag är av den åsikten att folk som sitter i regeringen säger saker i blindo, med det menar jag att de egentligen inte kollat upp uppgifterna, allt för att föra oss bakom ljuset. Det vi (som är midre politiskt insatta) vet är bara det vi läser i tidningarna…resten då…?

  2. Roger Svensson

    Om någon ljuger här är det du! Här kan man se att Österrike, Danmark, Finland, Nederländerna, Portugal osv visst har försörjningskrav för anhöriginvandring: http://www.regeringen… (bilaga 2)

  3. I detta fallet tror jag att jag liter mer på Röda Korsets tolkning av nämnda länders regler än moderaternas.

  4. Roger Svensson

    Om du hade läst så var det fakta och en statlig rapport jag länkade till, inte något ”tolkning” från moderaterna. Om du hävdar att Röda Korset förnekar dessa fakta så får du faktiskt bevisa detta genom att uppge var det skett!

  5. Olika länder har olika tolkningar, olika undantag osv. I utredningen läser jag t.ex. under Norge: ”Försörjningskrav gäller som huvudregel. Undantag gäller dock för make, maka, sambo, ogift barn under 18 år, förälder och ogift syskon under 18 år”. Bara ett exempel. Tyvärr hittar jag inte Röda Korsets invändningar eftersom jag bara sett dessa refereras i media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s