Sverigedemokraterna har gjort sitt

Det var länge sedan jag kommenterade någon av alla de opinionsundersökningar av partisympatier som står som spön i backen. Så det kan kanske vara dags i dag. Svenska Dagbladet och Sifos undersökning finns redovisad i SvD i dag. Enligt denna har oppositionen stöd av nästan 55% medan Högeralliansen stöds av drygt 41%. Detta är en nedgång för oppositionen från tidigare rekordsiffror. Vi kan också utläsa att efter Sossarnas dryga 41% och Moderutternas dryga 22% hittar vi fyra nästan jämnstarka partier, Folkpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet ligger alla samlade på knappa 7%. Medan Kristdemokraterna fortsätter att balansera kring 4%-spärren. Oftast över, ibland under. Just nu över på knappa 5%. Och det verkar (lyckligtvis) aldrig lossna för Sverigedemokraterna. I denna undersökning får man knappt 3%, och detta är en nedgång från förra gången. Från Högeralliansens supportrar (regeringsledamöter, partisekreterare, tidningarnas ledarsidor osv) gläds man över att kräftgången i varje fall upphört och vänt. Och från sossarnas sida räknar man med att ligga bra till så länge man håller tyst. Men hos Sverigedemokraterna tycker jag att man borde känna oro. Det där genombrottet som det talats om sedan långt före valet verkar aldrig komma. Inte ens nu när det verkligen finns ett underlag för gnäll och missnöje händer det något i opinionen. Uppenbart är att svenska folket är intelligenta. Jag tror att Sverigedemokraterna om en eller två val perioder har förvandlats till en mörk parentes i det svenska politiska livet.

Njut av härlig natur

Lunken var det dags för igen när det var söndag. Och det blev en skogspromenad i strålande solsken. Helt underbart skulle jag vilja påstå. Det var lite blött fortfarande på stigarna på en del platser. Men inte värre än att man kunde överleva även om man inte hade stövlar på sig. Vi presterade alla 9 rätt. Enda missen var att vi inte visste vilken av Selmas böcker som finns citerad på Selman. Men det kan man väl överleva att man inte klarade av. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är bra med en ordentligt anlagd stig utmed Kalvahagen, eller om det var bättre när man fick snirkla fram mellan enebuskarna. Fler åstorpare kommer att komma dit, men det blir svårare att komma in i själva Kalvahagen. Hur som helst så på hemvägen kom det lite moln, och ett tag kring lunch kändes det nästan som om det kanske till och med skulle bli lite regn. Men nu framåt eftermiddagen har det återigen börjat bjuda på solsken.

Slutligen noterar jag att Fredrik Reinfeldt fått kritik – för klädseln – under sin Kinaresa. Det finns mycket att kritisera den karln för, men skärpning alltså, klädseln?!?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s